1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 60 Kişi Kaçırılıp Katledildi
Suriyede 60 Kişi Kaçırılıp Katledildi

Suriye'de 60 Kişi Kaçırılıp Katledildi

Suriye'de rejim yanlısı Şebbiha milislerinin kaçırdığı 60 Suriyelinin ölü bulunduğu bildirildi.

06 Aralık 2011 Salı 00:02A+A-

Suriye'de Baas diktatörlüğü katletmeye devam ediyor.

El Cezire’nin haberine göre, yaklaşık 60 Suriyeli Şebbiha tarafından kaçırıldıktan sonra infaz edildi.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, bölgedeki bir insan hakları savunucusunun, rejim yanlısı Şabiha milisleri tarafından bugün kaçırılan 34 sivilin cesedini Humus kentinin ez-Zehra mahallesi yakınında gördüğü bilgisini vermişti.

Habere göre öldürülen kişilerin cesetleri Humus'un farklı hastanelerine getirildi. Siviller, Humus kentindeki birçok mahalleden kaçırılmıştı.

Suriye'de Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela!

Hz. Hüseyin'in saltanatçı zalimler tarafından katledildiği günlerin yıldönümünde; çağın saltanatçı zalimleri şimdi Suriyeli kardeşlerimizi katlediyor. "Çağın Kerbelası" olarak nitelenebilecek Suriye'de hunharca Müslüman kanı akıtılıyor. Hz. Hüseyin'in kıyamını o zaman eleştirenler bugün de Suriyeli kardeşlerimizin adalet taleplerini mahkûm etmeye; kendilerini zorbalıktan korumaya çalışanları bahane ederek zalimlerin yaptıklarını meşrulaştırabiliyorlar.

Tarih tekerrür ediyor; ancak ilginçtir, dün yaşanan büyük acılara ağıt yakıp mersiye okuyanlar; bugün saflarını acı yaşatanların yanında belirleyebiliyorlar.

Bu vesileyle zulme ve saltanatçı zorbalığa başkaldıran Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının Müslümanlara ve insanlığa bıraktıkları kıyam mirasını sahiplenerek çağın zorbalarına karşı koyan kardeşlerimizi selamlıyoruz.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum