1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 47 Kişi Daha Öldürüldü! (VİDEO)
Suriyede 47 Kişi Daha Öldürüldü! (VİDEO)

Suriye'de 47 Kişi Daha Öldürüldü! (VİDEO)

Suriye birlikleri, Humus'taki operasyonlarını sürdürüyor. 8 saat içinde 47 sivil öldürüldü. Ölenlerin arasında bebek ve çocuklar var..

08 Şubat 2012 Çarşamba 11:32A+A-

Suriye tanklarının iki mahalleye ilerlediği, kentten bombardıman sesleri yükseldiği bildiriliyor.

Humus'un birçok yerinde iletişim hatları da kesik. Muhalif kaynaklar, gece boyunca süren saldırılarda 47 sivilin öldürüldüğünü duyurdu. Ölenlerin arasında küçük çocuklar ve bebkler de var.

3 Aileden 20 Ölü

Muhaliflerin verdiği bilgiye göre, Esed yanlısı milisler Humus'ta bir mahallede 3 eve saldırdı, biri 5, biri 7, diğeri 8 kişilik 3 aileyi öldürdü.



Suriye'nin Lübnan sınırındaki Zabadani kasabasının da tank ateşi altında olduğu bildiriliyor.

Suriye Genel Devrim Konseyi, operasyon düzenlenen bölgelerde elektriklerin kesildiğini, bir çok yaralıya hala ulaşılamadığını ve yaralıları tedavi etmek için uygun koşulların olmadığını belirtti.

18 Bebek Hayatını Hayatını Kaybetti

Elektrik kesintisi yüzünden hastanede bulunan 18 prematüre bebeğin de hayatını kaybettiği öğrenildi.



400 Çocuk Öldürüldü, 400 de İçeride!

Öte yandan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNİCEF, Suriye'de 11 aydır devam eden şiddet olaylarında 400 çocuğun öldüğünü, 400'ünün de gözaltı merkezlerinde tutulduğunu bildirdi.

suriye-sam.jpg

Suriye'de Bir İlk Yaşandı

Daha önce ağırlıklı olarak Şam'ın banliyölerinde yapılan gösterilerin aksine, dün akşam saatlerinde bir grup kent merkezinde yönetim karşıtı eylem gerçekleştirdi.

TRT'nin bildirdiğine göre Humus'a destek amacıyla yapılan gösteride Devlet Başkanı Beşşar Esed karşıtı sloganlar atıldı.

Ülkede Hama, Humus, İdlip, Dera ve Şam'ın banliyöleri olmak üzere dalga dalga yayılan gösteriler, başkentin merkezine de ulaştı.

Yoğun güvenlik önlemleri ve sert müdahale sebebiyle kentte çok fazla eylem yapamayan muhalifler, Şam'ın en merkezi noktası olarak bilinen Baramke'de iktidar karşıtı bir eylem düzenledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ve Şam Üniversitesi'nin de olduğu bölgede gerçekleştirilen gösteride sık sık Humus'a destek sloganları atıldı. Ellerinde dövizler ve muhaliflerin bayrağını taşıyan göstericiler, "Humus ölüme kadar seninle beraberiz", "Esed'e rağmen özgürlük" ve "Allah Özgür Suriye Ordusunu korusun" gibi sloganlar attı.

Baramke'de böyle bir gösterinin yapılmış olması, yeri ve zamanlaması bakımından dikkat çekiyor. Bölge, Şam'ın merkezi noktası olmasının yanı sıra yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bir merkez olarak biliniyor.  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum