1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 138 Canımız Daha Gitti...
Suriye’de 138 Canımız Daha Gitti...

Suriye’de 138 Canımız Daha Gitti...

Esed güçlerinin saldırılarında 30 Kasım Cuma günü Suriye genelinde 138 kişi katledildi.

01 Aralık 2012 Cumartesi 02:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed’e bağlı güçler şehirleri bombalamayı sürdürüyor. Suriye yerel Koordinasyon Komiteleri 30.11.2012 tarihinde Esed güçlerinin Suriye genelinde sebep olduğu ölümlerin sayısını 138 olarak verdi.

Katledilenlerin 13’ü çocuk, 5’i kadın… 70 kişi Şam ve çevre semtlerinde katledildi. Bunların 25’ini Beyt Lahm’daki katliamda ölenler oluşturuyor. 

22 kişi Halep’te, 17 kişi Dera’da, 10 kişi Deyr ez-Zor’da, 10 kişi İdlip’te, 8 kişi Humus’ta ve 1 kişi Hama’da katledildi.

Geçtiğimiz gün misket bombasıyla 11 çocuğun katledildiği Daraya yakınlarındaki Deyr el-Asafir köyünde aynı aileden 5 kişi, evlerine atılan füzede can verdi:

Uzun süredir kuşatma altında bulunan Humus’a bağlı Telbise’den gelen bu görüntü ise Baas güçlerinin vahşi saldırılarının kimlere yönelik olduğunu kaydeden örneklere eklendi: (+18)

Öte yandan Suriye’de internet ve telefon hatlarında ciddi kesintilerin olduğu ve birçok yerin bombalandığı akşam saatlerinde gelen haberler arasında…

Uluslararası Havaalanı Etrafındaki Çatışmalar Sürüyor...

Özgür Suriye Ordusunun Şam’da bulunan Uluslararası Havaalanına dönük operasyonu devam ediyor. Çatışmalar havaalanının batısındaki Madrec semtinde yoğunlaşıyor. Direnişçilerin bazı askeri lojmanları bombaladığı ve havaalanına giden 3. ve 4. köprü yolunu ele geçirdikleri gelen haberler arasında. Bugünkü çatışmalarda Suriye nizami ordusuna ait 4 tankın imha edildiği öğrenildi.

VE CUMA GÖSTERİLERİ…

Suriye halkı Beşşar Esed rejimine karşı bugün de sokaklardaydı.

Cuma namazından sonra sokaklara akan halkın bugünkü gösterilerine “Şam'ın Beldeleri Saray Üzerinde! Zaferin Parmakları Cuması” adı verildi.

İşte bazı gösterilerden görüntüler:

HALEP

İDLİB

HAMA

HUMUS

DERA

ŞAM

QAMİŞLO

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum