1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Rejiminin Dera'ya Yoğun Bombalı Saldırısı
Suriye Rejiminin Dera'ya Yoğun Bombalı Saldırısı

Suriye Rejiminin Dera'ya Yoğun Bombalı Saldırısı

Suriye’de rejime bağlı savaş uçakları direnişçilerin kontrolündeki bölgeleri vurmaya devam ediyor. Ülkenin güneybatısındaki Dera kentine düzenlenen saldırıda onlarca kişi katledildi, çok sayıda kişi de yaralandı.

02 Aralık 2014 Salı 14:21A+A-

Bölgede bulunan Al Jazeera kaynaklarına göre kentin Şeyh Miskin, İbta ve Deal mahallelerinin hedef alındığı saldırıda birçok ev ve iş yeri isabet aldı. Yaralılar çevre bölgelerde bulunan hastanelere sevk edildi.

Bölgede kış şartları nedeniyle gıda, ilaç, barınak ve yakacak sıkıntısı had safhada.

Haseke’ye bağlı Şeddade kasabası da rejime bağlı savaş uçakları tarafından vuruldu. Kasabanın merkezinde bulunan meydanın vurulması sonucu muhalif kaynaklara göre 10 sivil katledildi.

Aynı meydan geçtiğimiz Pazar günü de Şam yönetimi tarafından savaş uçakları ile vurulmuştu. Saldırıda 12 sivil katledilmişti.

Direnişçiler iki bölgeyi aldı

Halep’te ise direnişçiler iki bölgeyi ele geçirdiğini duyurdu. Kentin Nıbel ve Zehra köylerine saldırı düzenleyen ÖSO’ya bağlı silahlı gruplar, Esed’e bağlı güçlere ağır kayıplar verdirdiklerini ifade etti.

Her iki köyde kontrolü sağladıklarını vurgulayan direnişçiler, rejim güçlerinin bölgeden çekilmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kasım’da, 1.685 kişi katledildi

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejim güçlerinin ülkede direnişçilerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılar sonucunda, 176'sı çocuk, 78'i kadın, bin 169 sivilin katledildiğini duyurdu. Bu kişilerden 231'inin işkence sonucu öldüğü vurgulandı.

Rejim güçleriyle çıkan çatışmalarda da 266 direnişçinin şehit olduğu açıklandı.

ABD'nin saldırılarında da 16 sivil ile 56 IŞİD mensubunun katledildiği vurgulandı.

SNHR, Ekim ayında Suriye'de bin 987 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

suriye.-harita-(sam,-halep,-dera,-idlib-ve-hama)-main.jpg

HABERE YORUM KAT