1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Rejimi BM'yi Hayal Kırıklığına Uğrattı
Suriye Rejimi BM'yi Hayal Kırıklığına Uğrattı

Suriye Rejimi BM'yi Hayal Kırıklığına Uğrattı

BM Yardım ve Çalışmalar Ajansı Sözcüsü Gunness, Suriye rejiminin Yermuk Mülteci Kampı'na insani yardım için verdiği güvenceyi karşılamadığını bildirdi.

28 Ocak 2014 Salı 18:17A+A-

Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışmalar Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, Yermuk Mülteci Kampı'na bir haftadır sınırlı yardım ulaştırıldığını belirterek, Suriye rejiminin insani yardım için verdiği güvenceyi karşılamadığını görmekten dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. 

AA muhabirine konuşan Gunness son bir haftadır kısıtlı şartlar altında insanı dramın yaşandığı ve abluka altında tutulan Yermuk Kampı'na yardım götürebildiklerini ifade ederek, "Özellikle şu aşamada hayat kurtarıcı olarak görülen bebekler için süt tozu, çocuk felci ilaçları, temel gıda maddelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Suriye rejiminin Yermuk Kampı için verdiği insani yardım güvencesinin uygulama da geçerli olmadığına dikkati çeken Gunnness, "Suriye hükümetinin 18 Ocak tarihinde UNRWA'nın Yermuk Kampı'na yiyecek yardımı yapmasına hazır olduklarını ifade etmesini memnuniyetle karşıladık. Ancak, yetkililer tarafından verilen yardımın hızlı şekilde ulaştırılma konusundaki güvencenin karşılanlanmadığı görmekten dolayı büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yardımlar yetersiz

18 Ocak tarihinden beri Yermuk Kampı'nda toplam 138 koli gıda yardımı yapıldığını belirten Gunness, "Her bir koli 8 kişilik bir ailenin 10 gün boyunca ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Suriye'de Yermuk Kampı'nda son altı aydır yardım ulaştırılamayan yaklaşık 18 bin Filistinli sivilin bulunduğunu düşürürsek, yapılan yardım sivilllerin ihtiyaçlarını karşılamada şok edici derecede yetersiz" dedi.

Gunness, Yermuk Kampı'nda insani durumun son derece kötü olduğunu belirterek, "Suriyeli yetkililer ve tüm taraflar Yermuk Kampı'na yardımın hızlı şekilde ulaştırılmasını desteklemeli" çağrısında bulundu.

 Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan ve uzun zamandır Esed güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölenlerin sayısının 82'ye yükseldiği bildiriliyor.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT