1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Rejimi Adra'yı Geri Aldı
Suriye Rejimi Adra'yı Geri Aldı

Suriye Rejimi Adra'yı Geri Aldı

Aktivistler, Suriye güçlerinin şiddetli çatışmaların ardından Şam’ın kırsalındaki stratejik Adra bölgesini ele geçirdiğini açıkladı. Asuriler, açıklama yayınlayarak rejimin Hıristiyanları öldürdüğünü söyledi.

25 Eylül 2014 Perşembe 17:50A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, France 24 kanalına yaptığı açıklamada, Adra bölgesinin daha önce Nusra Cephesi ve diğer muhalif tugayların kontrolünde olduğunu hatırlatarak rejim güçlerinin Perşembe sabahı bölgeye girdiğini ifade etti.

Adra'nın önemi

Abdurrahman, Adra’nın önemine ilişkin şunları söyledi: "Bölge aslında rejim için değil muhalifler için önemli. Çünkü muhalifler bu bölgeyi kullanarak Doğu Guta’daki kuşatmayı kırmaya çalışıyordu. Doğu Guta rejim ve ona destek veren Hizbullah unsurları tarafından kuşatma altında tutuluyor. Rejimin bu bölgeyi ele geçirmesiyle Guta üzerindeki kuşatma daha da pekişmiş oldu".

Muhalifler Hama kırsalında ilerledi

Suriye muhalefeti kaynakları, bazı grupların Çarşamba gecesi Hama’nın kuzey kırsalındaki Zellegıyat beldesini ele geçirdiğini söyledi. Çatışmalarda 8 rejim askeri ve 3 muhalif öldü.

Çarşamba gecesi rejime bağlı uçakların Şam’ın kırsalındaki Doğu Guta’da yaptığı dört hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişi katledildi.

Asuriler Esed'i suçladı

Asuri İnsan Hakları Ağı (AHRN), yayınladığı açıklamada Suriye rejiminin kendisine muhalif olan Hıristiyanları hedef aldığını belirtti. Açıklama, Hıristiyanların büyük bir bölümünün rejimi desteklediği hatırlatılarak, muhalif olanların öldürüldüğü, tutuklandığı ve bölgelerinin bombalandığını vurguladı.

Asuri İnsan Hakları Ağı, Asurilere yapılan işkence çeşitlerine örnek olarak aç bırakma, her türlü tehdit, cinsel tecavüz ve devlet televizyonuna çıkarılarak itirafta bulunmaya zorlamayı verdi.

Açıklamanın sonunda BM Güvenlik Konseyi'ne, azınlıklara karşı işlenen suçlara son verilmesi için Suriye dosyasının Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne göndermesi çağrısı yapıldı.

Lübnan’ın Suriye sınırındaki Arsal bölgesinde Suriyeli mültecilerin kaldığı Bunyan Sabi kampına Lübnan ordusu Perşembe günü sabah erken saatlerden itibaren baskın düzenledi ve çok kişiyi gözaltına aldı. Kampta onlarca çadır bulunuyor.

Lübnan ordusu yaptığı açıklamada kamplara düzenlediği operasyon sırasında Suriyeli üç silahlıyı yaraladığını bildirdi. 

 Al Jazeera, France 24, SANA

HABERE YORUM KAT