1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. 'Suriye Otoportresi'
'Suriye Otoportresi'

'Suriye Otoportresi'

12 Şubat'ta başlayacak olan !f İstanbul Film Festivali kapsamında, Suriyeli sığınmacıların yaşadıklarına dair yapılmış en çarpıcı çalışmalardan biri gösterilecek.

11 Şubat 2015 Çarşamba 15:03A+A-

Paris’te sürgünde yaşayan Suriyeli yönetmen Ossama Mohammed’in, Suriye’de yaşayan yönetmen Wiam Simav Bedirxan’ın internet yoluyla gizlice gönderdiği görüntülerle birlikte hazırladıkları ve yönettikleri 'Silvered Water, Syria Self-Portrait / Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi' filmi bu yılki !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterilecek. Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Suriye savaşını anlatan filmlerin gösterimleriyle birlikte, Suriyeli sanatçı Noma Omran da bir konser verecek.

Festivalde ayrıca 1980'lerde tutuklanıp 16 yıl cezaevinde kalan ve 2011 yılında Suriye'deki ayaklanmayı destekleyen Yassin'in kaçış hikayesinin anlatıldığı 'Our Terrible Country / Bizim Dehşet Dolu Ülkemiz' belgeseli de izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca 19 Şubat'ta 'Suriye bize ne anlatıyor' başlıklı bir konuşma Salt Beyoğlu'nda yine festival etkinlikleri arasında gerçekleştirilecek. Noma Omran konseri ise 18 Şubat'ta Babylon'da düzenlenecek. Festival 12-22 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT