1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Ordusundan 2.500 Asker Daha Ayrıldı
Suriye Ordusundan 2.500 Asker Daha Ayrıldı

Suriye Ordusundan 2.500 Asker Daha Ayrıldı

Şam'da yapılan dev gösterilere karşı Baas güçleri harekete geçti… Öte yandan 2.500 asker daha Hür Orduya katıldı.

20 Şubat 2012 Pazartesi 15:19A+A-

Şam'daki Gösteriler Baas Rejimini Endişelendirdi

Esed güçlerinin hafta sonunda 60 kişiyi daha katlettiği Suriye'de, muhaliflerin gösterileri Şam'a sıçradı. Muhaliflerin önceki gün Beşşar Esed'in Şam'daki sarayının 2 kilometre yakınında 30 bin kişilik gösteri yapması, Baas güçlerini harekete geçirdi. Baas güçleri, başkentin sokaklarında büyük gruplar halinde ve motorize olarak devriye gezmeye başladı.

Cumartesi günü cenazeler sonrası, muhalifler tarafından başkanlık sarayının hemen yakınlarında düzenlenen ve onbinlerce kişinin katıldığı gösteriler, rejime karşı şu ana kadar Şam içinde verilmiş en önemli mesaj niteliği taşıyor.

2.500 ASKER DAHA BAAS'I TERK ETTİ

Öte yandan Suriye ordusundan kopmalar devam ediyor. Özgür Suriye Ordusuna katılan 2 bin 500 asker, Esed rejimine karşı mücadele edeceklerine dair toplu yemin etti.

Video paylaşım sitelerine yüklenen görüntülerde, hür askerlerin “kanlarını ve ruhlarını Esed rejiminin yıkılması için feda edeceklerini ve gösterilerde bulunan halkı koruyacaklarını” söyleyerek yemin etmeleri yer alıyor.

Yemin töreninin ardından bölük sözcüsü, Suriye ordusundan kopan bu askerlerin kendilerine “Muaviye Bölüğü” ismini verdiklerini ve Özgür Suriye Ordusu’na tabi olduklarını açıkladı.

ASKER YEMİNİ:

Azim olan Allah'a yemin olsun ki, kelime-i tevhid sancağı altında Allah'ın kelimesi yüce oluncaya kadar savaşacağım; canımı ve kanımı bu uğurda çalışan kardeşlerim için feda edeceğim ve silahımın namlusu birliğimin emrinde, sadece ve sadece devrilinceye kadar zalim Beşşar yönetimine yönelecek... 

***

Humus'tan Bir Görüntü (19 Şubat 2012)

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum