1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Muhalefeti: Bize Silah Lazım
Suriye Muhalefeti: Bize Silah Lazım

Suriye Muhalefeti: Bize Silah Lazım

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet Carba, AB ülkelerine Suriye’deki sivilleri rejimin saldırılarından korumak amacıyla muhalefete silah yardımı yapmaya çağırdı.

19 Mart 2014 Çarşamba 14:45A+A-

Salı günü Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’na bağlı bir komiteye konuşan Carba, AB ülkelerinden silah yardımı istedi. 

Carba, rejimin hava saldırılarına karşı yerden fırlatılan füzeler başta olmak üzere Suriye’deki sivilleri korumak için her türlü silah desteğinin verilmesini talep etti. Muhalif lider “Rejime askeri baskı yapmadan siyasi bir çözüm söz konusu olamayacak” dedi.

Carba konuşmasında muhalefetin 'kayıtsız şartsız' silah yardımı almayı hak ettiğini savundu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) de Suriye'de insani yardım geçişi sağlanması konusunda bir karar alması gerektiğini söyledi.

Suriye'deki savaşın üçüncü yılını doldurması dolayısıyla dört gün önce İstanbul'da konuşan Carba, rejim, IŞİD ve Hizbullah olmak üzere Suriye'de üç cephede birden savaştıklarını söylemiş, muhaliflere gelişmiş silah sözü veren ülkelere bu sözlerini yerine getirme çağrısı yapmıştı. 

Suriye'nin Dostları grubu da Cenevre konferansı sırasında muhaliflere, ‘müzakerelere devam etmeleri halinde’ daha fazla silah yardımı sözü vermişti.

Suriye'de üçüncü yılını dolduran savaş, 140 binden fazla insan hayatını kaybetti, 2 buçuk milyon insanın mülteci durumuna düşmesine, kentlerin yaşanmaz hale gelmesine ve ülkede ekonominin çökmesine neden oldu. 

(AFP)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum