1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Kanamaya Devam Ediyor: 63 Ölü...
Suriye Kanamaya Devam Ediyor: 63 Ölü...

Suriye Kanamaya Devam Ediyor: 63 Ölü...

Suriye güvenlik güçlerinin katliamları devam ediyor. Hama, Humus ve İdlib'te 14'ü çocuk 63 kişinin katledildiği iddia edildi.

27 Ocak 2012 Cuma 10:37A+A-

Suriye'de çıkan şiddetli çatışmalarda ve muhaliflere karşı düzenlenen askeri operasyonlarda güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 63 kişinin öldüğü ifade edildi. Ölenlerden 14'ünün çocuk olduğu belirtildi.

Suriyeli muhalif yapılanmalardan sorumlu yerel komiteler, ülkenin orta kesimlerinde yer alan ve birkaç aydan bu yana ordunun tam olarak kontrolü sağlayamadığı Humus ve bölgelerinde 37, Hama kentinde 10, ülkedeki olayların ilk başladığı Dera'da 5, İdlib'de 6, Deyr Ez Zor'da 1, başkent Şam'ın kenar bölgelerinde 4 olmak üzere ölü sayısının 63 olduğunu duyurdu.

Operasyonlarda çocuk ve kadınların da hedef alındığını aktaran komite, Şam'ın birçok bölgesinde muhaliflerle güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıktığını, çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

İki günden bu yana çatışmaların sürdüğü Hama kentinin Bab Kıbli ve Sabuniye'de iki gündür 600 civarında kişinin tutuklandığını kaydeden komite, aynı bölgelerdeki yüksek binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiğini, keskin nişancıların sokağa çıkma yasağını ihlal eden kişilere ateş açtığını ifade etti.

Komite, Humus kentinin Kerm El Zeytun ve Rifai bölgelerinde ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların hala devam ettiğini vurguladı.

Arap Birliği BM'den Destek İsteyecek!

Bu arada Arap Birliğinin, Suriye'ye ilişkin planına destek aramak için BM Güvenlik Konseyi'ne başvuracağı bildirildi.

Arap liderler, pazar günü Suriye lideri Beşar Esad'a görevinden ayrılarak yetkilerini yardımcısına çevirmesi çağrısında bulunmuştu.

Suriye hükümeti plana tepki göstererek, Arap Birliği'ni içişlerine müdahale etmekle suçlamıştı.

Öte yandan Şam yönetimi, Arap Birliği gözlemcilerinin bir ay daha ülkede kalmalarına izin verdi.

HABERE YORUM KAT