1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye İhvanından Liberallere Cevap
Suriye İhvanından Liberallere Cevap

Suriye İhvanından Liberallere Cevap

Suriye İhvanı, batıcılıktan uzak, mutedil ümmete mensup olan, İslami değerlerini koruyan, modern ve sivil bir devlet kurmayı hedefliyor.

15 Nisan 2013 Pazartesi 15:50A+A-

Bülent Şahin Erdeğer'in haberi:

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Suriye muhalefeti içerisinde teşkilata yapılan eleştiriler hakkında basın açıklaması yaptı.

İhvan basın açıklamasında, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) içerisindeki bazı grupların "İhvan'ın gizli ajandası olduğu ve Geçici Hükümet Başbakanlığına seçilen Gassan Hito'yu yönlendirdiği" iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Onlara göre demokrasi, halkın iradesinin onların isteklerini karşılaması ve yönetimi onlara teslim etmesi anlamına geliyor. İhvan, İslami kimliği gereği, halkı siyasi, mezhebi, dini görüşlerine göre ayırmaksızın, bağnazlıktan ve batıcılıktan uzak, mutedil ümmete mensup olan, İslami değerlerini koruyan, modern ve sivil bir devlet kurmayı hedefliyor."

“Suriye 2011 Mart Devrimi tüm Suriyeli özgürlerin devrimidir. Halk; adalet, özgürlük ve onur için sokaklara döküldü. İnsanlar devrimin barışçıllığını ve milliliğini kurmak için çabaladılar. Devrim; ezilenlerin dini, mezhebi ve ırki bağlılığını göstermeksizin haklarını kurtarmak için başlamıştır. Devrim bir parti, cemaat ya da bir teşkilat devrimi değildi. Bizler bu mübarek devrimin ilk günden itibaren, ‘Bu sizin devriminiz, bu tüm Suriyelilerin devrimidir ve biz arkanızdayız’ dedik. Eğer bizim gücümüz varsa, o güç onlardandır ve biz hepsiyle aynı safta duruyoruz."

İhvan, açıklamasında Hito'yu tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı bir aday olması sebebiyle desteklediklerini ancak Hito'nun İhvan ile ne düşünsel ne de örgütsel bir bağının olmadığı ifade edildi. Açıklamada "Bizim teşkilatımızın geçici hükümete ya da hükümet başkanlığına herhangi bir adayı yoktu ve herhangi bir adaya da karşı değildik ve herkes tarafından uygun görülen herhangi bir adayı desteklemeye hazırdık. Bizler her toplantıda çoğunluk iradesine saygı duyduk ve destekledik." ifadelerine yer verildi.

Suriye'de süren çatışmalara değinilen açıklamada, "Bizim, bazılarının iddia ettiği gibi özel silahlı bir grubumuz yok ve herhangi bir grup ya da tugay oluşturmadık. Silahlı grupların bize olan yakınlıklarına göre karar aldığımız iddialarının herhangi doğru bir yanı yoktur." denildi.

Esed yönetiminin Suriye'yi bölme politikası yürüttüğünü iddia eden Müslüman Kardeşler Teşkilatı, "Bizler Suriye’nin bölünmesinden ve halkın aşırı tepkilerinin tehlikelerinden endişeliyiz. Esed’in açıkça açıkladığı ‘Suriye bölme projesine’ neden olan, Rusya gemilerinin Suriye’ye girmesinde ve İran’ın planlarını Suriye üzerinde rahatça uygulamasında, dolayısı ile Rusya ve İran’ın Suriye alanında rahat ve serbest kalmasında, uluslararası ülkeleri sorumlu tutuyoruz." ifadeleri vurgulandı.

-AA-

 

HABERE YORUM KAT