1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye İhvanı: Hedefimiz Esed Rejimini Devirmektir
Suriye İhvanı: Hedefimiz Esed Rejimini Devirmektir

Suriye İhvanı: Hedefimiz Esed Rejimini Devirmektir

Suriye Müslüman Kardeşler teşkilatının yeni lideri Muhammed Hikmet Velid, örgütün yönetimin ön planında olmak gibi bir hedefi olmadığını ve hedeflerinin Esed rejimini devirmek olduğunu belirtti.

10 Kasım 2014 Pazartesi 15:41A+A-

Londra merkezli El Arabi El Cedid gazetesine konuşan Muhammed Velid, bu aşamada üzerine düşeni yapabilmesi için örgütün kurumlarını ve kadrosunu aktifleştirerek Müslüman Kardeşler’in Suriye’nin içinde ve dışında etkili bir rol oynaması için çalışacağını ifade etti.

Suriye İhvanı’nın ön planında olmak gibi bir hedefi olmadığını söyleyen Velid, örgütün amacının;  Suriye’yi rejimden kurtarmak, devrimin hedeflerini gerçekleştirmek ve herkesin haysiyetle yaşayabileceği özgür ve bağımsız bir Suriye’yi yeniden inşa etmek için diğer muhalif gruplarla ortak bir çalışma yürütmek olduğunu belirtti.

'Ahmet Toma hükümetini destekliyoruz'

İhvan’ın Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) hükümetine katılması ile ilgili olarak Velid, Ahmet Toma hükümetini desteklediklerini ifade ederek ‘SMDK'nın Suriye halkının çıkarına çalışacağına inanıyoruz, muhaliflerin bir parçası olarak bizimle veya bizsiz hükümetin başarmasını istiyoruz. Önemli olan hedefleri gerçekleştirmek’ dedi.

Örgütün Suriye’nin içindekilerle devamlı bir iletişim halinde olduğunu söyleyen Velid,  İhvan'ın içerdeki halk arasında fiili bir varlık gösterdiğini ve bu varlığı büyütmek için çalışmalar yürüteceğini söyleyerek ‘Devrimin hedeflerine hizmet edebilecek her şeyi yapmaya çalışacağız’ dedi.

Velid'e İhvan’ın IŞİD ve Nusra Cephesi ile ilgili tavrı, ABD'nin bu gruplara gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla ilgili ne düşündükleri de soruldu. Velid, IŞİD ve ABD öncülüğündeki koalisyona yönelik düşüncelerinde bir değişiklik olmadığını söyledi ve ABD’nin 'teröre karşı başlattığını' iddia ettiği saldırının, 'terörün kaynağı ve aslı olan Esed rejimini kapsamadığı' takdirde soru işaretleri yaratacağını söyledi.

Suriye'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı genel başkanlığına 6 Kasım'da yapılan seçimde Riyad Şukfa'nın yerine Muhammed Hikmet Valid seçildi.

EL Arabi EL Cedid

HABERE YORUM KAT

2 Yorum