1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Suriye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Suriye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Köklü Değişim öncülüğünde bugün İstanbul ve Ankara'da Suriyeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

10 Şubat 2012 Cuma 16:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Humus’ta son saldırılarda katledilenler olmak üzere 11 aydır devam eden Suriye rejimi ordusunun saldırılarında şehit düşenler için İstanbul ve Ankara’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ankara’da Cuma namazı sonrasında Hacı Bayram Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası bir basın açıklaması yapıldı.

Köklü Değişim dergisi tarafından organize edilen eylemde Beşşar Esed'in 11 aydır yapmış olduğu zulüm ve katliamların dayanılmaz bir hal aldığı ifade edildi. Müslümanların başındaki yöneticilerin sessiz kaldığı bu insanlık dışı vahşi saldırı ve kıyımlara "Dur!" demek amacıyla Ankara ve İstanbul’da bu etkinliklerin yapıldığı vurgulandı.

hizb-ut-tahrir_protesto_beyazit03.jpg

Köklü Değişim dergisinin düzenlediği İstanbul’daki gıyabi cenaze namazı ise Beyazıt Meydanı’nda kılındı. Cuma namazı sonrası saf tutan topluluk Suriyeli şehitler için namaz kıldı. Namaz sonrasında Yılmaz Çelik tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Tüm Müslümanların ortak derdi olan Suriye'deki katliamın durdurulması istemiyle yapılan basın açıklaması sırasında sık sık tekbir getiren topluluk, ellerinde de tevhid bayrakları taşıdı.

Basın açıklamasında "Katliamın sorumlusu Esad'a yönelik Müslümanların başındaki yöneticilerin, -cılız tepkiler dışında- hiçbir ciddi girişimde bulunmamaları, bu zulme ortak olmaları için yeterli bir sebeptir." denildi. ABD ve Batı’nın eleştirildiği açıklamada Müslümanların yaşadığı acıların nihai çözümünün İslam nizamı ile yönetecek bir hilafetle mümkün olacağının altı çizildi.

hizb-ut-tahrir_protesto_beyazit02.jpg

"Müslümanlar; ne ABD'den, ne Avrupa Birliği'nden ne de onlara kapılmış olanların izinden ayrılmayan hain yöneticilerden yardım bekler. Müslümanlar, ancak Allah'tan yardım bekler." vurgusuyla biten basın açıklamasının ardından Suriyeli kardeşlerimiz topluca dua edildi.

Eylemin bitmesinin ardından Suriyeliler Arapça sloganlarla Esed rejiminin zulmünü tel’in ettiler ve Allah’tan başka yardımcıları olmadığını belirttiler.

hizb-ut-tahrir_protesto_beyazit04.jpg

hizb-ut-tahrir_protesto_beyazit05.jpg

hizb-ut-tahrir_protesto_haci-bayram-veli02.jpg

hizb-ut-tahrir_protesto_haci-bayram-veli03.jpg

hizb-ut-tahrir_protesto_haci-bayram-veli04.jpg

hizb-ut-tahrir_protesto_haci-bayram-veli05.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum