1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye, Hamas’ın Bürosunu Mühürledi
Suriye, Hamas’ın Bürosunu Mühürledi

Suriye, Hamas’ın Bürosunu Mühürledi

Suriye devrimi başladığından bu yana 500'den fazla Filistinli katleden Esed rejimi, Hamas'ın Şam'daki bürosunu mühürledi.

07 Kasım 2012 Çarşamba 14:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yermük mülteci kampından Filistinlilerin Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşmak üzere direnişe katılmaları bahanesiyle sık sık kampı bombalayan Baas rejimi, şimdi de Hamas’ın Şam’daki bürosunu mühürleyerek kapattı. Halid Meşal dâhil tüm Hamas yöneticilerinin Suriye’den ayrılması Baas rejiminin tepkisini toplamıştı.

Timeturk’te yer alan habere göre El Alem televizyonu, haberi, “Son günlerde Yermük Filistin mülteci kampında yaşanan çatışmaların ve buradan Tadamun mahallesine yapılan saldırıların ardından Suriye güvenlik güçleri, Hamas’ın Şam’daki bürosunu mühürleyerek kapattı.” şeklinde verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas liderlerinden Salah Berdevil, “Suriyeli yetkililerin bizim büromuzu kapatıp kapatmamasının bir önemi yok. Bizim için önemli olan Filistinli mültecilerin Suriye’deki şiddet olaylarına karışmamasıdır.” dedi.

Filistinlilerin Suriye’deki olaylara karışıp karışmadığı konusunda malumat sahibi olmadığını söyleyen Berdevil, mülteci kampındaki ya da başka bölgelerdeki Filistinlilerin yaşanan şiddet olaylarında bir suçunun olmadığını belirtti.

Daha önce yaptığı bir açıklamada Suriye’deki direnişçileri “özgürlük yolunun devrimcileri” diye niteleyerek destekleyen Berdevil, Hamas bürosunun kapatılmasından sonra yaptığı açıklamada “Filistinlilerin savaşın içine girmemesi iyi olur. Çünkü mültecilik onlar için yeterlidir. Filistinlilerin hedefi kendi ülkelerini kurtarmaktır. Suriye’de yaşananlar onları ilgilendirmez. Biz halkımızı bu savaş girdabından uzak tutmaya hazırız” dedi.

Hamas, Pazar günü Yermük mülteci kampına yapılan ve onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan saldırıları şiddetle kınamış ve Filistinlilerin Suriye’de yaşanan olaylar konusunda tarafsız kalması gerektiğini ifade etmişti.

1999’da Halid Meşal’e düzenlenen suikasttan sonra Ürdün’den ayrılan Hamas, Amman’daki bürosunu Şam’a taşımıştı. Hamas yöneticilerinin direnişe destek vermeleri ve Şam’dan ayrılmaları sonrasında Suriye Devlet Televizyonunda Halid Meşal hakkında seviyesiz yorumlar yapılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT