1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Halkı “Devrimimiz Sürüyor!” Sloganıyla Alanları Doldurdu!
Suriye Halkı “Devrimimiz Sürüyor!” Sloganıyla Alanları Doldurdu!

Suriye Halkı “Devrimimiz Sürüyor!” Sloganıyla Alanları Doldurdu!

Suriye'de rejim güçleri göstericilere ateş açtığı için 3 yıldır düzenlenmeyen cuma gösterileri yeniden başladı.

11 Mart 2016 Cuma 17:12A+A-

Suriye'de rejim güçleri göstericilere ateş açtığı için 3 yıl ara verilen yönetim karşıtı gösterilerin iki haftadır cuma namazından sonra çeşitli kentlerde tekrar başladığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Suriye'de muhalifler, Halep, Dera, İdlib, başkent Şam'ın banliyölerinde cuma namazından sonra "Devrimimiz Devam Ediyor!" adı altında geniş katılımlı gösteriler düzenledi.

Esed yönetiminin gitmesini ve silahlı muhaliflerin birleşmesini isteyen binlerce katılımcı, ''Vatan Hastalanır Ama Ölmez!", ''Dünyanın Köpekleri, Kanımız Üzerine Vahşileşiyor!”, “Dareyya Halep'in Kalbindedir!”, “Yüksek Muhalif Komitesi Tuzaklardan Korunun!'' yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler, ''Halkını Öldüren Haindir!", "Halk Yönetimin Düşmesini İstiyor!", "Silahlı Muhalifler Birleşsin!'', "Beşşar Sesimizi Duy!", "Doğu Guta'da Aslanlar Vardır!", "Defol Beşşar!'' şeklinde sloganlar attı.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki gösterilere katılan Ahmed Murad, ''Duma'ya düzenlenen saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi. Rejimin saldırılarına rağmen gösterilere katıldık" dedi. Halkın, gösteri yerlerinde insansız hava araçları görülmesine rağmen gösterilere katıldığını vurgulayan Ahmed Murad, "Devrimin ilk günü gibi sokaklara çıkarak rejimin devrilmesini ve özgürlük istedik. Bu gösterilerde kuşatma altındaki iki Guta'ya (Duma-Dareyya) yardımların girmesini de istedik'' dedi.

Rusya ateşkesi ihlale devam ediyor

Diğer yandan Rusya'nın 27 Şubat gece yarısından itibaren yürürlüğe giren Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını yeniden ihlal ettiği bildirildi.

Yerel aktivistler, Rus savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Salihiyin, Merce, Maadi mahalleleri ile Kastello yolu ve kentin batısındaki Etarib ilçesini bombaladığını aktardı.

Aktivistler ayrıca, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Doğu Guta bölgesindeki Haresta ilçesi ve Sebka beldesindeki yerleşim yerlerine saldırdığını kaydetti.

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum