1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye Halkı Acil Yardım Bekliyor!
Suriye Halkı Acil Yardım Bekliyor!

Suriye Halkı Acil Yardım Bekliyor!

Suriyeli mülteciler için su, un, konserve, reçel, süt tozu, bebek bezi, ayakkabı, giysi vb. temel maddelere ihtiyaç duyulmaktadır.

05 Eylül 2012 Çarşamba 17:29A+A-

Mart 2011’de Suriye’de baskıcı Baas rejimine karşı özgürlük ve adalet talebiyle başlayan halk ayaklanması devam ediyor. Halkın taleplerine şiddetle karşılık veren Esed hükümeti ise silahlı güçleri ile kadın çocuk, yaşlı genç demeden kendi halkını katlediyor. Ağustos 2012 itibarıyla olaylarda resmî rakamlara göre 1.122’si çocuk 20.000 kişi hayatını kaybederken 260.000 Suriyeli de Lübnan, Ürdün, Irak ve Türkiye gibi komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Muhalif oluşumların verdiği rakamlar ise bundan çok daha fazla. Sadece Ağustos ayında 6808 kişinin katledildiği Suriye’de toplam –bilinen- ölü sayısı 30 bini aşmış durumda.

İHH İnsani Yardım Vakfı olayların başlangıcından bu yana vahşi zulme maruz kalan Suriye halkına desteğini sürdürüyor. Özellikle komşu ülkelere sığınan Suriyeli mülteciler için acil yardım çalışmaları yürüten İHH, yardım çalışmaları kapsamında Babu’s-Selam sınır kapısında bekleyen 10.000 mülteciye her gün sıcak yemek dağıtımı yaparken Halep, İdlip ve Hama gibi şiddetin yoğun yaşandığı bölgelerde de acil yardım çalışmaları yapıyor.

Bölgedeki çatışmaların yoğunluğundan dolayı temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan Suriye halkı acilen ayni ve nakdi yardımlarınızı bekliyor.

Bölgede özellikle su, un, konserve, reçel, süt tozu, bebek bezi, ayakkabı, giysi vb. temel maddelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Şimdi, hemen, acilen!

Yardımlarınızı İHH üzerinden ulaştırmak için tıklayınız...

 

HABERE YORUM KAT