1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Suriye Genelinde Şu Anda Ateşkes Yok"
"Suriye Genelinde Şu Anda Ateşkes Yok"

"Suriye Genelinde Şu Anda Ateşkes Yok"

Fildişi Sahili'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de cumartesi günü başlayan "ateşkes" ile ilgili, "Suriye genelinde şu anda ateşkes yoktur ve saldırılar mevzi mevzi ne yazık ki devam etmektedir" dedi.

01 Mart 2016 Salı 09:13A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de 27 Şubat'ta başlayan "ateşkes" ile ilgili soruya, "Birçok kırılmalar olabilir demiştik. 3’te birinde böyle bir ateşkesin söz konusu olduğunu, şu anda da yine Suriye'nin bütününde bir ateşkesin söz konusu olmadığını ifade edebilirim. Temennim odur ki bunun geneline yaygınlaşmasını hep birlikte görelim. Fakat Suriye genelinde şu anda ateşkes yoktur ve saldırılar mevzi mevzi ne yazık ki devam etmektedir" diye yanıt verdi.

 

Erdoğan ayrıca mülteci sorunuyla ilgili de, "Mülteci noktasında dünya karmaşa yaşıyor. Avrupa olsun, ABD kıtasına varıncaya kadar mülteci akının da en yoğun olduğu ülke ne yazık ki Türkiye. 3 milyon Irak ve Suriye’den mülteciyi misafir ediyoruz. Batılı ülkeler gibi kapımızı kapatmıyoruz. Onalrın mali imkânları bizden çok daha iyi. Ama onlar kabul etmiyor ve kapılarından içeri sokmuyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Al Jazeera

 

HABERE YORUM KAT