1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Devrimciler Cephesi'nden Yedi Komutan Cenevre'de
Suriye Devrimciler Cephesi'nden Yedi Komutan Cenevre'de

Suriye Devrimciler Cephesi'nden Yedi Komutan Cenevre'de

Suriye’de rejime karşı savaşan, Suriye Devrimciler Cephesi ağırlıklı silahlı grupların komutanları ülkedeki iç savaşın sonlanması amacıyla süren görüşmelerde yer alıyor.

11 Şubat 2014 Salı 13:35A+A-

Muhalefet delegasyonundan Anas Abda, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada Suriye Devrimciler Cephesi grubunu ve Şam'ın güneyinde, Ürdün sınırında bulunan Dera'da savaşan bazı grupları temsilen yedi komutanın kendileriyle beraber Cenevre'de bulunduğunu söyledi.

Abda'ya göre askeri konular konuşulmaya başladığında komutanlar arasından bir ya da iki isim, müzakere delegasyonunda sahadaki muhalif askeri gücü temsil edecekler. Cenevre’de bulunan yedi komutanın kimler olduğu ise henüz bilinmiyor.

31 Ocak'ta sona eren ilk tur görüşmelere sahadaki askeri komutanlardan katılan olmamıştı.

Muhalefet, askeri komutanları da Cenevre'ye götürerek, hükümet delegasyonunun ilk tur görüşmelerde "Sahada savaşan gruplar üstünde etkiniz yok" eleştirisini bertaraf etmeye çalışıyor.

Yeni koalisyon

Suriye Devrimciler Cephesi, sahada savaşan 14 grubun birleşmesi ile Aralık 2013'te kurulmuş yeni bir koalisyon.

Grup daha önce en büyük muhalif askeri güç olan İslami Cephe ile çatışmıştı, ancak daha sonra taraflar arasında anlaşma sağlanmıştı.

Suriye Devrimciler Cephesi'nin liderliğini İdlib'de etkili olan ve daha önce Suriye Şehitler Tugayı'nın başı olan Cemal Maruf yapıyor.

Devrimciler Cephesi, Cenevre 2'yi destekleyen bir grup olarak biliniyor. Grubun 3 ila 5 bin askeri olduğu tahmin ediliyor ancak tam sayı bilinmiyor. Özgür Suriye Ordusu’na daha yakın olan grup, daha çok İdlib'de etkili, ancak Hama, Halep ve az da olsa başkent Şam'da da askerleri var.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT