1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Suriye Bosna Olmamalı!"
Suriye Bosna Olmamalı!

"Suriye Bosna Olmamalı!"

Hariye'de yapılan Suriye Dostları toplantısında Davutoğlu ve Erdoğan Suriye ile ilgili bir an önce uygulamaya geçilmesi gerektiğini vurguladı.

01 Nisan 2012 Pazar 17:57A+A-

Bugün Harbiye'de gerçekleştirilen Suriye Dostları toplantısında Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye rejimine yönelik yaptırımlarla ilgili olarak bir an önce somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu yaptığı konuşmada zamanından Bosna'nında benzer bir tablo çizdiğini ve somut adımları atmada geç kalındığı için on binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Davutoğlu konuyla alakalı: ''Bosna'da da birçok inisiyatif vardı fakat gerçek anlamda bir eylem yoktu ya da eylemin etkinliği yeterli değildi. Bu nedenle 250 bin kişi hayatını kaybetti ve 3 yıl sürdü. Kararlı olarak ve çok net bir biçimde hiç gecikmeden harekete geçmeliyiz. Bu açıdan Suriye rejimine zaman kazandırılmamalı." şeklinde konuştu.

"Aynı Hata Bir Kere Daha Yapılmamalı!"

Davutoğlu ayrıca yapılması gerekenleri, "Burada misyon, Arap Ligi Planı'nın uygulamaya sokulması ve Birleşmiş Milletler yaklaşımının derhal uygulanmasıdır. Yanlış anlaşılmamasında fayda var, sanki bu sayede Suriye'deki rejime daha fazla zaman tanınacak ve bu şekilde bütün şiddet ve öldürmeler devam edecek. Böyle olmamalı. Bu, Bosna'da bir kere yaşandı. Aynı hata bir kere daha Suriye'de yaşanmamalı. Bu nedenle tek bir birleşik konum, pozisyon sahibi olmalıyız ve mutlaka Suriye'deki sivillerin haklarını, yaşamlarını savunmalıyız. Ayrıca tek bir inisiyatif, tek bir eylem planı çerçevesinde aynı hedefe kilitlenmeliyiz. Her şeyden önce, Suriye'ye insani yardımın girmesi ve şiddetin ve her türlü öldürmenin durmasıdır.'' ifadesiyle dile getirdi.

"Suriye'de Mücadele Eden Kahramanları Selamlıyorum!"

Konuşmasına bölgedeki hiç bir ülke üzerinde stratejik çıkar hesapları gütmediğini söyleyerek başlayan Erdoğan, Esed yönetimine verilecek mesajın net olması gerektiği üzerinde durdu.

Erdoğan, "Suriye'nin şehirlerinde, en modern silahlar ve en acımasız saldırılar karşısında olağanüstü mücadele veren Suriyeli kahramanları da buradan bir kez daha selamlıyorum. Suriye'de özgürlük mücadelesi veren kardeşlerimize, asla yalnız olmadıklarını, asla kendi kaderlerine terk edilmeyeceklerini buradan, İstanbul'dan bir kez daha hatırlatmak istiyorum" sözleriyle Suriye Halkına olan desteğini dile getirdi.

"Katliama Dur Demek Kaçınılmazdır!"

"Bugün buradan, Suriye yönetimine karşı vereceğimiz mesaj, net ve kesin olmalıdır. Kendi halkına zulmeden bu rejimin iktidarda kalmasını sağlayacak hiçbir planı desteklememiz söz konusu olamaz ve olmamalıdır. Şunu belirtmek zorundayım ki, Suriye rejimi tarafından gerekli işbirliğinde bulunulmadığı takdirde BM Güvenlik Konseyi'nin üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi ve Suriye'deki katliama 'dur' demesi kaçınılmaz bir zorunluluk halini alacaktır."

Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT

4 Yorum