1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye, Arap Birliği Anlaşmasını İmzaladı
Suriye, Arap Birliği Anlaşmasını İmzaladı

Suriye, Arap Birliği Anlaşmasını İmzaladı

Suriye, Arap Birliği'nin önerdiği barış anlaşmasını Kahire’de imzaladı.

19 Aralık 2011 Pazartesi 13:54A+A-

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad ülkeye gözlemcileri kabul eden protokolü Arap Birliği'nin Kahire'deki merkezinde imzaladı.

Reuters’a konuşan bir yetkili, Suriye Dışişleri Bakanı yardımcılarından Faysal Mikdad’ın barış anlaşmasını Kahire’de imzaladığını açıkladı. Anlaşma Arap Birliği'nin Suriye'ye gözlemci heyet göndermesini öngörüyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Arap Birliği'nin önerdiği barış anlaşmasını imzalayacaklarını açıklamıştı.

Protokol, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad ile Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi başkanlığındaki Arap Birliği heyeti arasında imzalandı.

Arap Birliği barış planı, muhaliflerle hükümet arasında diyalog sürecinin başlamasını, Arap Birliği'nin Suriye'ye gözlemci heyeti göndermesini, Suriye'deki şiddetin durdurulmasını, Suriye askerlerinin kentlerden çekilmesini ve Suriye'de olaylar sırasında tutuklananların serbest bırakılmasını içeriyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de Şam'daki Dışişleri Bakanlığı konutunda basına yaptığı açıklamada, El Arabi ile yaptığı telefon görüşmelerinde, birliğin protokolde Suriye'nin istediği değişiklikleri yapması üzerinde anlaştıklarını ve Suriye'nin üzerinde değişiklikler yapılan protokol metnini Mısır'ın başkenti Kahire'de imzalandığını söyledi.

Muallim, "Protokolde değişiklik yapılmasaydı, metni kabul etmezdik" dedi.

ESAD HALKA SESLENECEK

Suriye’de gösteri ve çatışmalar devam ederken Beşar Esad'ın halka sesleneceği belirtildi.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek konuşmada, son aylarda meydana gelen olaylar ve ileriye yönelik muhtemel gelişmeler açıklanacak.

Aktivistler: Bugün 2 kişi öldü

Öte yandan Suriye'de bugün, ülkenin kuzey kesimlerinde düzenlenen operasyonlarda iki kişinin öldüğü bildirildi. Suriyeli muhalif aktivistler, ordu birlikleri ve güvenlik güçlerinin ülkenin kuzey kesimlerindeki İdlib kentine bağlı Cebel El Zaviye bölgesinde operasyonlarını yoğunlaştırdığını ve yaşanan çatışmalarda iki kişinin öldüğünü belirtti.

Esad yanlıları Şam'da gösteri düzenliyor

Öte yandan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yanlıları da Şam'ın Yedi Deniz Meydanı'nda gösteri düzenledi. Sabahın erken saatlerinde meydana akın eden kalabalıkların elinde Esad posterleri ve Suriye bayraklarının yanı sıra, Rusya, İran ve Hizbullah bayrakları vardı. Gösteride, Suriye'ye yönelik herhangi bir dış müdahalenin reddedildiği sloganlar atılırken, çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.
 

HABERE YORUM KAT