1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye; Ah Suriye… Böyle Mahzun Bakma! (FOTO-VİDEO)
Suriye; Ah Suriye… Böyle Mahzun Bakma! (FOTO-VİDEO)

Suriye; Ah Suriye… Böyle Mahzun Bakma! (FOTO-VİDEO)

Suriye’den kısa kısa haberler...

20 Eylül 2012 Perşembe 13:37A+A-

Ah meleğim! Öyle bakıyorsun ki, konuşsan bir hayat dolusu dert anlatacaksın, sussan yürekleri suskunluğunla yakacaksın... Ah meleğim! Susma, konuş! Haykır yaşadıklarını suskunların yüzüne!

HAKSÖZ-HABER

Suriye'den bugün de acı verici haberler gelmeye devam ediyor. Esed güçlerinin hedefi haline gelen çocukların haberleri yürek dağlıyor... İşte bugün gelen haberlerden kısa kısa derlediklerimiz:

Halid Umari... Henüz 4 yaşındaydı. Halep’e bağlı Almarce semtinde katledildi.

halid-umari_suriyeli-cocuk.jpg

Ayrıca Hama’da bugün sabahın erken saatlerinde 8 yaşındaki Hamza Abbas Alşartah, Eltaavuniyye semtinde bir keskin nişancı tarafından vuruldu.

Humus’un Alfarhaniyye beldesinde ise 10 yaşındaki Nada Yaser Aldarnab adlı kız çocuğu Baas ordusunun bombardımanı sırasında evlerine düşen bomba sonucu katledildi.

Halep’te Esed güçleri, aralarında kadınların da bulunduğu 20 kişiyi kaçırdı… Bu sabah saatlerinde Baas ordusu tarafından ağır bir şekilde bombalanan Halep’e bağlı Marce semtinde bir anne 3 çocuğu ile beraber şehit oldu.

Cobar Semtinde Katliam

sam-cobar-suriye.jpg

Esad güçleri Şam'a bağlı Cobar semtinde 28 kişinin vahşice öldürüldüğü bir katliam daha gerçekleştirdi. Cobar ve civar mahallelerdeki evlerde feci şekilde can vermiş 28 kişinin cesedine ulaşıldı.

Humus Yerle Bir

humus-homs.jpg

Humus’un Telbise ve şehrin batı semtleri şiddetli bombardıman altında. Pek çok evin yerle bir olduğu bildiriliyor.

Der’a’nın Taybe beldesi şu an ateş altında ve havan füzeleriyle bombalanıyor.

Sürekli bombalanan bir diğer şehir Halep’ten de yıkım görüntüleri geliyor.

Öte yandan Suriye ordusunun Şam'daki Yermük mülteci kampında 15 Filistinliyi katlettiği bildirildi.

Kıyamın Başladığı Şehir Der’a Namazda

dera-namazda-suriye.jpg

Suriye halkı 19 aydır aynı şeyi söylüyor kararlılıkla: “Allah'tan Başkasına Boyun Eğmeyiz!”

yarali-cocuk-suriye.jpg

Suriyeli minik çocuk: Ellerim yok benim, bombada kaybetmişim!

Kız Öğrenciler Şam Sokaklarında

Şam’ın Bab Sreca semtinde kız öğrenciler Esed yönetimini protesto eden bir gösteri düzenlediler…

***

Dün 160 Kişi Katledildi

Suriye'de, Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin dün düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 160'a yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), güvenlik güçlerinin  helikopter destekli olarak Şam'ın Kadem, Hacer el Esved, Filistinlilerin yoğun yaşadığı Yermuk mülteci kampı, Mudamiyet eş Şam, Tadamun ve Seyide Zeynep banliyölerine ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 90 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Örgüt, Halep'te 28, Hama'da 25, Deyru'z Zor kentinde 8, Dera 5, Lazkiye'de 2, İdlib ve Humus kentinde birer olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen operasyonlarda toplam ölü sayısının 160'a çıktığını duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi, Halep kentinin doğu kısmı, Haydariye, Sahur, Mesekin Hanano ve Şeyh Far bölgelerine çok sayıda top ve havan mermisinin düşmesiyle bazı evlerin yıkıldığını, onlarca evde de maddi hasar meydana geldiğini aktardı. Savaş uçaklarının kentte, muhaliflerin yoğun olduğu yerleri bombaladığına işaret eden konsey, uçakların Halep'in Besatin Kusur ve Klast semtine TNT ''varil bombası'' atması sonucu birkaç evin yıkıldığını çok sayıda evin hasar gördüğünü dile getirdi. Kentte Özgür Suriye Ordusu ile Esed birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktaran konsey, Şam'ın Artuz beldesine gerçekleşen yoğun top ateşiyle, beldeden dumanların yükseldiğini ve operasyonlar nedeniyle beldenin tüm elektriklerinin kesildiğini kaydetti.

***

ebu-hasan.jpg

Hama'nın kameramanı, olayları an be an kaydeden muhabiri kahraman Ebu Hasan da şehadete yürüdü. Onlarca defa maruz kaldığı tank ve top ateşlerinden kurtulan Ebu Hasan, bu kez Hama'nın Arbaın semtinde beraberindeki 3 gençle birlikte şehit oldu.

Ve Direnen Halkın Direnen Ordusu; Özgür Suriye Ordusu...

ozgur-suriye-ordusu-namaz-hur-ordu.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum