1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sur'daki PKK Şiddeti Vatandaşları Göçe Sürükledi
Sur'daki PKK Şiddeti Vatandaşları Göçe Sürükledi

Sur'daki PKK Şiddeti Vatandaşları Göçe Sürükledi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK saldırılarından ve baskılardan rahatsızlık duyan yüzlerce vatandaş ilçeden göç ediyor.

11 Aralık 2015 Cuma 15:11A+A-

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahalle ile bir caddede 9 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla, PKK saldırılarından ve baskılardan rahatsızlık duyan yüzlerce vatandaş ilçeden göç ediyor.

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan tarihi surların yanı sıra onlarca tarihi cami, kilise, han, hamam, kervansaray ve evlerin bulunduğu, kentin ilk yerleşim yeri olan Sur'dan PKK'lı militanların yaşamı felç eden saldırıları nedeniyle göç sürüyor.

PKK militanlarının yaşamı hiçe sayan saldırılarından duydukları endişe yüzlerinden okunan vatandaşlar, soğuk havaya rağmen yanlarına aldıkları yatak, yorgan, halı ve bazı beyaz eşyalarıyla evlerini terk etmek zorunda kalıyor.

Kentte, daha önce "alışverişin merkezi" olan, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ilçede PKK örgütü mensuplarınca kazılan hendek, kurulan barikat, yerleştirilen patlayıcı tuzakları nedeniyle siftah yapamaz hale gelen yüzlerce esnaf kepenk kapatırken, yüzlercesi de ilçeyi terk ediyor.

şiddet göçe sürükledi

Vatandaşların el arabalarında, sırtlarında ve omuzlarında taşıdıkları eşyalarla geldikleri polis noktalarında üst  araması ve kimlik kontrolünün ardından geçişlerine izin veriliyor.

"Olaylar nedeniyle yaşadığımız yeri terk etmek zorunda kaldık"

İlçeyi terk eden vatandaşlardan A.Ç, olaylar nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi. 8 çocuğuyla soğuk havada yollara düştüğünü ifade eden A.Ç, olaylar nedeniyle yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

S.Ç ise ilçe halkının zor günler geçirdiğini belirterek, "PKK buraya girdi ve çatışmalar nedeniyle ilçemizden çıkıyoruz. Can güvenliği korkusuyla evimizden ayrılmak zorundayız. 2-3 aile bir evde kalacağız" şeklinde konuştu.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum