1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sur’daki Kurşunlu Camii’ni Bu Hale Getirmişler (FOTO)
Sur’daki Kurşunlu Camii’ni Bu Hale Getirmişler (FOTO)

Sur’daki Kurşunlu Camii’ni Bu Hale Getirmişler (FOTO)

Hendek ve Barikat siyaseti sonucunda evlerin yıkıldığı ve Kurşunlu Camii’nin büyük hasar gördüğü Sur’da iş makineleri yolları açıyor, hafriyatlar kamyonlarla taşınıyor.

17 Mart 2016 Perşembe 16:52A+A-

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyonların sona ermesinin ardından yasaklı Dabanoğlu Mahallesi’ne ilk kez girildi. Evlerin çoğunun yıkıldığı ve Kurşunlu (Fatihpaşa) Camii’nin büyük hasar gördüğü mahallede iş makineleri ve kamyonlar çalışıyor.

 

sur

Kurşunlu Camii'nin şadırvanı tamamen yok olmuş.
 

İlçenin sokakları çukurlarla dolu. Pek çoğu döşenen el yapımı patlayıcılarının imhası sırasında açılmış. Patlamalar ve çatışmalar evlere büyük hasar vermiş. Mahalledeki evlerin çoğu harabe halinde. Hasar gören evler yolları açmaya çalışan iş makineleri tarafından yıkılıyor.

 

sur

Kurşunlu Camii'nin içi tamamen yanmış, dışı da büyük hasar görmüş.
 

Tarihi Kurşunlu Camii ise büyük hasar görmüş durumda. İçi tamamen yanan, şadırvanı tamamen yok olan caminin duvarları ve minaresi kurşun delikleri ile dolu. Caminin arka sokaklarına ise yıkılan evlerin molozlarından girmek mümkün değil.

 

sur

Sokaklar bomba aramasının ardından temizlenecek.

Hendeklerin açılmasıyla üç ayı aşkın bir süre devam eden çatışmaların bütün izlerini taşıyan mahallede kedilerden ve kuşlardan başka canlıya rastlamak mümkün değil. Bazı sokak hayvanları da çatışmaların kurbanı olmuş.

 

sur

Çatışmalarda sokak hayvanları da zarar görmüş.

 

İlçenin yasaklı olan Dabanoğlu Mahallesi’ndeki çalışmalar sürüyor. Güvenlik güçlerinin arama-tarama faaliyeti sürdürdükleri diğer mahallelere de iş makineleri sırayla girip yıkıntılardan temizleyecekler. İlçede Karayollar, Devlet Su İşleri ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışıyor. Tamamen tahrip olan altyapının düzeltilebilmesi için de çalışmalar sürüyor.

 

sur

Çatışmaların üç ay sürdüğü Dabanoğlu Mahallesinin büyük bölümü yıkılmış durumda.

 

 

sur

Kurşunlu Camii'nin minaresi de kurşunların hedefi olmuş.

 

sur

Dabanoğlu Mahallesi'nde hasar gören yapılar iş makineleri tarafından yıkılıyor.
 
Abdülkadir Konuksever/Al Jazeera

HABERE YORUM KAT