1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sur'da İnceleme Yapan Heyete Ateş Açıldı!
Sur'da İnceleme Yapan Heyete Ateş Açıldı!

Sur'da İnceleme Yapan Heyete Ateş Açıldı!

Sur ilçesinde saldırının yaşandığı yerde incelemede bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyete ateş açıldı.

30 Kasım 2015 Pazartesi 12:34A+A-

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekibi ve Diyarbakır Barosu temsilcisinden oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ve 2 polis memurunun hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştiği Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak'a gitti.

Heyetin incelemesini tamamladığı sırada PKK üyelerince uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. “Güvenlik” güçlerinin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda can kaybı olmazken, daha sonra heyet olay yerinden ayrıldı.

Heyet, Önceki Gün de Çatışmanın Ortasında Kalmıştı

Saldırının olduğu gün incelemede bulunmak üzere olay yerine giden Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, açılan ateşle 2 polis memuru yaralanmıştı.

Tahribat ortaya çıktı

Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla bölgede oluşan tahribat gün yüzüne çıktı.

İlçe halkının “can ve mal güvenliğinin temin edilmesi” için 28 Kasım'da Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde ilan edilen “sokağa çıkma yasağı”nın kaldırılmasıyla, esnafın bir bölümü iş yerini açtı.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede bazı ev, iş yeri ve araçlarda kurşun izlerine rastlanırken,PKK’lılarca atılan roketatar mermisinin isabet ettiği dükkânların kullanılamaz hâle geldiği görüldü. Söz konusu dükkânlarda hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur ve çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, bir polis memuru ile AA muhabiri de yaralanmıştı.

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, açılan ateşle 2 polis memuru daha yaralanmıştı.

Yaşanan olayların ardından 28 Kasım'da 13.00'ten itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 30 Kasım'da 07.00 itibariyle kaldırılmıştı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT