1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sur'da 6 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı
Sur'da 6 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Sur'da 6 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahalle ve 1 caddede saat 16.00'dan itibaren yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı.

11 Aralık 2015 Cuma 16:39A+A-

Sur Kaymakamlığından yapılan açıklamada, PKK mensuplarınca kazılan hendekler, kurulan barikatlar ve tuzaklanan bombaların eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerdeki din hizmetlerinin sunulmasında aksamaya, vatandaşların bu hizmetlere ulaşmasında sıkıntılara neden olduğu bildirildi.

Bu kapsamda ilçenin merkez mahallelerinde vatandaşların günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığının gözlendiğine işaret edilen açıklamada, kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşların can ve mal güvenliğinin temini için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi caddesinde saat 16.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların söz konusu yasağa riayet etmelerinin kendi can ve güvenlikleri açısından önem taşıdığı kaydedildi.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT