1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sur’a Yardım Çalışmaları Basınla Paylaşıldı
Sur’a Yardım Çalışmaları Basınla Paylaşıldı

Sur’a Yardım Çalışmaları Basınla Paylaşıldı

“Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” sloganıyla yardım kampanyası düzenleyen Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları basınla buluştu.

28 Ocak 2016 Perşembe 17:43A+A-

Çatışmaların mağdur ettiği Sur halkı için  “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” sloganıyla yardım kampanyası düzenleyen Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları basınla buluştu.

Yapılan toplantıda kampanyada gelinen nokta ve çalışmalar üzerine bilgi verildi. Kahvaltılı toplantıda, Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Kurulu üyeleri ile STK temsilcileri hazır bulundu. STK’lar adına açıklama yapan İcra Kurulu Üyesi Yunus Memiş, çatışmalardan onbinlerce kişinin olumsuz etkilendiğini ve bu perişanlığa yenilerin eklendiğini anlattı. Memiş, 100'ün üzerinde kuruluşun bir araya gelerek "Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları" adını aldıklarını belirterek, her zaman mazlum ve mağdur halkın yanında olduklarını bildirdi.

"Ziyaret ettiğimiz evlerde yaklaşık 25-30 kişinin aynı evde yaşadıklarını müşahade ettik. Aile yaşamının sıkıntıda olduğunu, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesinde büyük sorunların yaşandığını tespit ettik. Bu insanların sorunlarının giderilmesi için yetkililere ziyaretlerde bulunduk. Hükümet yetkililerine yaptığımız ziyaretlerde mağdur insanların barınma ihtiyaçlarının derhal giderilmesi noktasında taleplerimiz oldu.” diyen Memiş, bu taleplerinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Bugüne kadar “9 bin gıda kolisi, 4 bin 500 battaniye, 10 bin adet mama, 4 bin elektrik ısıtıcısından giysilere kadar muhtelif ihtiyaç malzemesinin bulunduğu yardım paketinin” Sur muhacirlerine dağıtıldığını belirten Memiş,, Türkiye’nin batısından da birçok yardım dolu tırların gönderildiğini bildirdi. Memiş, “ Cansuyu, İyilik-Der, Memur-Sen, İstanbul Sultangazi İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Urfa Platformu, Siverek Platformu, İHH, Adana Platformu, Yeryüzü Doktorları ve diğer tüm İslami Sivil toplum kuruluşlarının göndermiş oldukları yardımları kriz masamızla tespit etmiş olduğumuz muhtaç sahiplerine ulaştırdık.” Dedi.

"Esnaf ve yanlarında çalışan yaklaşık 60 bin civarı işçinin mağduriyetinin giderilmesi için de taleplerimiz olacak. Özellikle Sur'daki alışveriş Diyarbakır'ın kalbi durumundaydı.Diyarbakır ekonomisinin ana temeli oradaydı. Ondan dolayı oradaki esnafın mağduriyetinin hızlı bir şekilde giderilmesi için de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederiz." diyen Memiş, kampanyanın mağduriyet bitene kadar devam edeceğini belirterek duyarlılık ve destek çağrısında bulundu.650936509765098

HABERE YORUM KAT