1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sur ve Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı
Sur ve Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı

Sur ve Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

13 Eylül 2015 Pazar 10:49A+A-

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin sur içindeki bölgede kalan mahallelerde sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilçede meydana gelen PKK saldırıları nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, İl İdaresi Kanunu gereğince bugün saat 05.00'ten itibaren geçerli olmak üzere sur içinde kalan Abdaldede, Alipaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, İskenderpaşa, Melikahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Açıklamada, halkın söz konusu yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu belirtilerek, yasağın süresinin ayrıca duyurulacağı kaydedildi.

Silvan’da 3 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Öte yandan, Silvan ilçesinde de 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İlçede meydana gelen PKK saldırıları nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, İl İdaresi Kanunu gereğince Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Cami hoparlörlerinden yapılan anonslarda, halkın söz konusu yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu belirtilerek, yasağın süresinin ayrıca duyurulacağı bildirildi.

Mescit Mahallesi’nde Polise Saldırı Yapılmıştı

Mescit Mahallesi'nde PKK mensuplarınca açılan cadde ve sokaklarda kazılan hendekleri iş makinesiyle kapatmaya çalışan polis ekibine düzenlenen roketatarlı saldırıda bir polis memuru hayatını kaybetmiş, bir polis memuru da yaralanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT