1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sur İlçesinde Dört Câmîde Namaz Kılınamıyor!
Sur İlçesinde Dört Câmîde Namaz Kılınamıyor!

Sur İlçesinde Dört Câmîde Namaz Kılınamıyor!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz cuma günü hendeklerin yeniden açılması sonucu “güvenlik” güçleri bölgeye operasyon başlattı.

10 Kasım 2015 Salı 14:25A+A-

Mahallelerde aralıklarla süren çatışmalar nedeniyle esnaf kepenk kapatırken dört câmî de ibadete ara verdi.

Sur ilçesinde çatışmaların yoğunlaştığı Fatihpaşa, Dabanoğlu ve Hasırlı mahallelerinde bulunan Kurşunlu, Hacı Hamid, Kadı ve Hasırlı câmîleri, görevlilerinin can güvenliğinin olmaması nedeniyle ibadete kapatıldı.

Bölgede yaşayanlar vakit namazları için başka câmîlere gidiyor.

“Resmî Bir Kapama Değil, Fiilî Bir Tasarruf Söz Konusu”

Al Jazeera’ye konuşan Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, resmî bir kapatmanın söz konusu olmadığını belirterek durumu “fiilî” olarak tanımladı.

“Bölgede bir süreden beri devam eden bir sıkıntı var. Görevli arkadaşlarımız câmîlerine gidemiyorlar. Bazen durum normalleşiyor ama sıklıkla olaylar cereyan ediyor. Arkadaşlarımızın can güvenliğinden endişe duyuyoruz. Bu nedenle dört câmîde ibadet yapılmıyor. Resmî bir kapama söz konusu değil, fiilî bir tasarruf söz konusu. Bölgedeki sıkıntılar sona erdiğinde arkadaşlarımız da görevlerinin başına dönecek.”.

sur-002.jpg

“Esnaflar Sürekli Kepenk Kapatmak Zorunda Kalıyor”

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen ise durumu “üzücü” olarak değerlendirdi. Evsen kararı desteklediklerini belirtti:

“Bölgede yaşananlar çok üzücü, yaşananların câmîlere kadar varması ise daha üzücü. O bölgede yaşananlar bölgede yaşayanların tamamını etkiliyor. Esnaflar sürekli kepenk kapatmak zorunda kalıyorlar ve yaşananlardan masum insanlar zarar görüyor. Câmîlerdeki din görevlisi arkadaşlarımız da büyük tehlike altında. Çatışmalar devam ederken o câmîlerde ibadetin yapılması zaten mümkün değil. Dileğimiz ve duâlarımız bir an önce bu sıkıntıların bitmesi ve bölgenin normalleşmesi.”.

Sur mahallesinde polisin başlattığı operasyonlar sürüyor. Bölgede bazı ilköğretim okullarında da eğitim yapılamıyor.

Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum