1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 130 Şüpheli Hakkında Kamu Davası
Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 130 Şüpheli Hakkında Kamu Davası

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 130 Şüpheli Hakkında Kamu Davası

Süleyman Demirel Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 şüpheli hakkında kamu davası açıldı.

10 Haziran 2016 Cuma 13:51A+A-

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Paralel Yapı'ya yönelik, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme", "şantaj", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "resmi belgede sahtecilik", "zimmet", "icbar suretiyle irtikap", "görevi kötüye kullanma", "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarıyla ilgili soruşturma yürütüldü.

Soruşturma neticesinde hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu 130 şüpheli hakkında Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesince kamu davası açıldı.

Haklarında kamu davası açılan 130 şüpheliden 51'i tutuklu, 18'i hakkında adli kontrol, 7'si hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, akademisyen ve iş adamlarının da olduğu 51 şüpheli tutuklanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT