1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suikastçı Özbek Sobir’i Herkes Biliyormuş
Suikastçı Özbek Sobir’i Herkes Biliyormuş

Suikastçı Özbek Sobir’i Herkes Biliyormuş

‘Özbek Hoca’ lakaplı Abdullah Buhari’nin Zeytinburnu’nda 10 Aralık’ta katledilmesiyle ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

22 Aralık 2014 Pazartesi 16:59A+A-

Özbek Hoca’nın da olduğu 9 kişiyi öldürmek için Özbek istihbaratçı Sobir Shukurov’dan talimat aldıklarını iddia eden 4 kişi isimleri polis ve savcıya verdi. 3 ay sonra cinayet oldu. Polis ise cinayetten sonra azmettirici olarak Sobir Shukurov’u yakaladı.

ÖZBEKİSTAN’daki Demokratik Erk Partisi’nin Başkanı Muhammed Salih 1991’deki seçimi İslam Kerimov kazanınca baskılara dayanamayarak ailesiyle Türkiye’ye sığındı. Çeçen asıllı Türk vatandaşı Alican E. ağustos başında Muhammed Salih’in oğlu Timur Salih’i aradı. Kendilerine yönelik bir suikast planını deşifre edeceğini söyledi.

PENDİK’TE GİZLİ TOPLANTI
Timur Salih 19 Ağustos’ta Pendik’teki bir kafede Alican E., Çeçenistanlı Sultan K. ve Gürcü olduğunu söyleyen Hüseyin isimli bir kişi ile buluştu. Sultan K. Çeçenistan’da polis olduğunu anlattıktan sonra, Rus ve Özbek istihbarat servisinin suikast planından bahsetti. 

Sultan K.’nın iddiasına göre, Rus istihbaratçısı Binbaşı İvan, aralarında Muhammed Salih’in yanı sıra Özbek Hoca Abdullah Buhari’nin de bulunduğu 9 kişinin öldürülmesi için Özbek istihbaratçı Sobir Shukurov’u görevlendirmişti. Shukurov da 250 bin dolar karşılığı cinayetleri kendilerinin işlemesini istiyordu. 

PASAPORTUN KOPYASI ALINDI
“Ruslar daha önce beni yüzümden ve göğsümden vurdu. Onlardan intikam almak istiyorum” diyen Sultan K. daha sonra Shukurov’a ait Rus pasaportu ve Özbek ehliyetinin fotoğraflarını gösterdi. Timur Salih, Sultan K.’nin kendisine gösterdiği ehliyet ve pasaportun fotoğraflarını çekti. Görüşmenin sona ermesinin ardından da polise başvurdu. Alican E. bu görüşmenin ardından Özbek Hoca Abdullah Buhari ile de Zeytinburnu’ndaki bir alışveriş merkezinde buluştu. Kendisi hakkında suikast planı yapıldığını, dikkatli olmasını istedi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 12 Eylül 2014’te Sultan K., Alican E., Levan G. ile Zelimhan H.’yi gözaltına aldı. Leven G.’nin üzerinden elle çizilmiş, çok odalı bir otele ait kat planları çıktı. Sultan K. suikast planını detaylı olarak açıkladı. 

BİNBAŞI İVAN SIKIŞTIRDI
Sultan K. Sobir Shukurov’la iki kez yüz yüze görüştüklerini, kendisini cinayetleri işlemesi için sıkıştırdığını, Sobir’in de Rus istihbaratçı Binbaşı İvan tarafından sıkıştırıldığını iddia etti. Sultan K., Alican E., Levan G. ile Zelimhan H. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldılar. 
Soruşturma dosyası da kapanmış oldu. Özbek imam Abdullah Buhari o tarihten sonra çelik yelekle gezmeye başladı. Çelik yeleğini giymediği 10 Aralık’ta, kurucusu olduğu Zeytinburnu’ndaki İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği önünde sırtından vurularak öldürüldü. Polis aynı gün yaptığı çalışmayla Zelimkhan Makhtiev’i tetikçi olarak gözaltına aldı. MİT’le yapılan ortak çalışma sonucu azmettirici olduğu iddia edilen Sobir Shukurov’u Aksaray’daki bir otelde, cinayete yardım ettiği iddia edilen Eldar Aslan ise Ankara’da yakalanarak tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum