1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Suikast Timi" Tahliye Oldu, Göreve Döndü!
Suikast Timi Tahliye Oldu, Göreve Döndü!

"Suikast Timi" Tahliye Oldu, Göreve Döndü!

Ergenekon davasında suikastlar için kurulduğu öne sürülen ve S-1 adlı listede yer alan sanıkların tümü tahliye oldu.

05 Nisan 2012 Perşembe 09:59A+A-

 

Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahin Şahin tarafından ‘’Suikastler için kurulduğu’’ öne sürülen ve S-1 adlı listede yer alan Ergenekon davası sanığı asker ve polislerin tümü tahliye oldu.
15 asker ve polis yeniden göreve döndü. Bu listedeki sanıkların, Ermeni cemaati lideri Mutafyan ile Alevi önderleri Ali Balkız ve Kazım Genç için suikast planı yaptıkları öne sürülüyordu.
 
İbrahim Şahin tarafından oluşturulduğu iddia edilen ve 7’si polis, 8’i TSK mensubu olan “S-1 suikast timi’’, 3 yıllık yargılama sonunda tahliye edildi. Mahkeme sanıklar hakkında, “Dosya kapsamı, delil durumu ve yattıkları süreyi’’ dikkate alarak tahliye karar verdi.
 
GÖREVE DÖNDÜLER
Şahin’in evinde ele geçirildiği belirtilen ancak Şahin’in kabul etmediği belgeye göre, ‘’Suikast timi’’ emniyet görevlileri Servet Kaynak, Fahri Süslü, Kemalettin Baki, Bülent Güngördü, Zerrar Atik, Murat Çavdar, Mehmet Dalagan ile TSK mensubu Özgür Kırmızı, Emre Baltacı, Melih Yüksel, Onur Özdemir, Cihan Arık, İlhan Bolayır, Murat Eke ve Oktay Şahbaz’dan oluşuyordu.
 
2009 yılında tutuklanan bu sanıkların tümü 3 yıllık yargılama sonucu tahliye edildiler. Son olarak da özel harekatçı polis Mehmet Dalagan’la birlikte tutuklu sanık kalmadı. Polis ve askerlerin göreve döndüğü, özel harekatçı polislerin bir bölümünün de, bu birimden ayrılıp çeşitli illerdeki şube ve karakollara kaydırıldığı öğrenildi. Polis ve askerler dava sonunda ceza almazlarsa, mesleklerini sürdürecekler.
 

HABERE YORUM KAT