1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUDAN

  4. Sudanlı Muhalifler: "Yönetime El Koymak Çözüm Değil"
Sudanlı Muhalifler: "Yönetime El Koymak Çözüm Değil"

Sudanlı Muhalifler: "Yönetime El Koymak Çözüm Değil"

Sudan’daki muhalif gruplar, askeri darbenin sorunlara çözüm olmayacağını belirterek, sivil yönetim için "gösterilere devam" çağrısı yaptı.

11 Nisan 2019 Perşembe 22:25A+A-

Sudan'ın başkenti Hartum'da ordu merkez karargahı önünde göstericilere seslenen muhalif Kongre Partisi lideri Ömer ed-Dakir, Özgürlük ve Değişim Güçlerinin devrim talepleri gerçekleşene kadar gösterilere devam edilmesi kararı aldığını duyurdu.

Devrimin zafere ulaşacağını söyleyen Dakir, "Özgürlük ve Değişim Güçleri devrimin meşru talepleri yerine getirilene kadar gösterilere devam edilmesi kararı aldı" ifadelerini kullandı.

"Yönetime el koymak çözüm değil"

Ülkede bazı muhalefet partileri ile Sudan Meslek Odaları (SPA) da yayımladığı ortak açıklamada, ordunun yönetime el koymasıyla Sudan’ın sorunlarının çözülemeyeceğini belirtti.

"Sorunların tek çözümü iktidarın üzerinde anlaşılan sivil bir yönetime devredilmesidir" denilen açıklamada, devrimin hedeflerine ulaşılana kadar ordu karargahı önündeki protestoların devam edeceği vurgulandı.

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf bugün, ordunun ülke yönetimine el koyduğunu ve 2 yıllık geçiş döneminin başladığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT