1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Sudan'da 6 BM Çalışanı Kaçırıldı
Sudan'da 6 BM Çalışanı Kaçırıldı

Sudan'da 6 BM Çalışanı Kaçırıldı

Birleşmiş Milletler'in Dünya Gıda Programı için çalışan altı Bulgar vatandaşı Sudan'da kaçırıldı. BM çalışanlarının içinde bulunduğu helikopter hükümet karşıtı bir grup tarafından zorla iniş yaptırılarak Bulgar vatandaşlar alıkonuldu.

28 Ocak 2015 Çarşamba 12:00A+A-

Bulgaristan, Sudan'da Birleşmiş Milletler'in (BM) Dünya Gıda Programı için çalışan altı vatandaşının kaçırıldığını açıkladı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Bulgar havacılık şirketine ait bir helikopterin Rumbek şehrinden Hartum'a gittiği sırada hükümet güçlerine karşı savaşan Sudan Halkın Özgürlüğü Hareketi - Kuzey grubu tarafından inmek zorunda bırakıldığını ve içinde bulunan altı Bulgar vatandaşının alıkonulduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, helikopterde bulunan altı kişiden üçünün mürettebat, diğer üçünün ise havacılık şirketi çalışanı olduğu belirtildi. Helikopterin uçuşu için gerekli izinlerin alındığı kaydedildi.

Şirket yetkililerinin, kaçırılan altı kişinin güvenli bir yerde bulunduğu ve iyi olduklarını aktardığı belirtilen bakanlık açıklamasında, kaçırılan vatandaşların serbest bırakılması için BM yetkililerinin Sudan Halkın Özgürlüğü Hareketi - Kuzey grubu ile bağlantı kurduğu ifade edildi.

Bulgar Dışişleri Bakanlığı, insani yardım konularından sorumlu BM Genel Sekreteri Yardımcısı ile sürekli temas halinde olduklarını ve vatandaşlarının serbest bırakılması için çabaların sürdüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT