1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Sudan Birlikleri Yemen'de Operasyona Katılacak
Sudan Birlikleri Yemen'de Operasyona Katılacak

Sudan Birlikleri Yemen'de Operasyona Katılacak

Yemen ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Semir el-Hac, hafta içinde Yemen'in Aden kentine ulaşan Sudan ordusu güçlerinin Taiz ve İbb kentlerine yapılacak operasyona katılacağını söyledi.

22 Ekim 2015 Perşembe 15:09A+A-

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine destek amacıyla Yemen'e gönderilen Sudan askeri birliklerinin, Taiz ve İbb kentlerinin Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarından kurtarılmasında görev alacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Yemen ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Semir el-Hac AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta içinde Yemen'in Aden kentine ulaşan Sudan ordusuna bağlı güçlerin Taiz ve İbb kentlerinin kurtarılması operasyonuna katılacağını söyledi.

Hac, ilerleyen günlerde Aden limanına 6 bin kişilik başka bir Sudan birliğinin ulaşacağını ve bunun için hazırlık yapıldığını kaydetti.

Geçen pazar ve pazartesi günleri ağır silah ve zırhlı araçlarla destekli yaklaşık 800 kişilik Sudan birliği iki kafile halinde Aden'e ulaşmıştı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Sudan güçlerinin sahada koalisyon güçleri için "artı güç" oluşturacağını belirtmişti.

AA

HABERE YORUM KAT