1. HABERLER

  2. HABER

  3. Straw'dan Yahudi Lobisini Çıldırtan Sözler
Straw'dan Yahudi Lobisini Çıldırtan Sözler

Straw'dan Yahudi Lobisini Çıldırtan Sözler

2001-2006 yıllarında İngiltere Dışişleri Bakanlığı yapan Straw, 'Ortadoğu barışının önündeki en büyük engel ABD'deki Yahudi lobisine yapılan sınırsız mali yardımlar ile Almanya'nın obsesyon derecesine varan Tel-Aviv yanlısı politikalarıdır' dedi. Bu sözle

28 Ekim 2013 Pazartesi 16:24A+A-

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, İsrail basını ve lobisi tarafından anti-semitist ilan edildi. Nedeni ise Straw'un Ortadoğu barışının önündeki en büyük engel olarak ABD'deki Yahudi lobisine yapılan sınırsız mali yardımları işaret etmesi oldu. Geçen hafta İngiliz Parlamentosu'nun Avam Kamarası'nda düzenlenen yuvarlak masa toplantısında konuşan Straw, 'Ortadoğu'daki barışı önündeki en büyük engel ABD'deki AIPAC gibi Yahudi lobilerine yapılan sınırsız mali yardımlar. Bu paralar ile ABD'nin Ortadoğu politikası kontrol ediliyor. Ortadoğu barışının önündeki diğer önemli bir engel de Almanya'nın neredeyse obsesyon derecesine varan İsrail yanlısı politikalarıdır' dedi.

HEMEN YAFTALANDI

Bu açıklamasından sonra 2001-2006 yılları arasında Tony BLair hükümetinde bakanlık yapan İşçi Partili Straw'a hemen anti-semitist yaftas yapıştırıldı. İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi haberi, 'Straw'dan anti-semitist ifadeler' diye verirken aynı gazeteye konuşan eski İsraillli vekillerden Einat Wilf, 'O toplantıda ben de vardım Filistin'in Londra elçisi de. Straw'u dinlerken dehşete düştüm. İfadeleri en nazik ifadesiyle önyargılıydı. Ben onun daha rasyonel düşenebildiğini düşünüyordum' diye konuştu.

RUHANİ'Yİ DE ÖVMÜŞTÜ

Geçen hafta İngiliz parlamentosu'nda düzenlenen Yuvarlak Masa Küresel Diplomatik Forum isimli toplantıta bulunan Filistin elçisinin de İsrail'in halkına yönelik politikalarını 'kültürel soykırım' ve 'etnik temizlik' diye nitelediği kaydedildi.

Açıklamasından sonra İsrail'in ve Yahudi lobilerinin boy hedefi haline gelen Straw, 1979 yılından bu yana İngiliz parlamentosunda vekillik yapıyor. Son olarak Straw'un, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani için sarfettiği 'Onunla iş yapabilirsiniz' ifadesi de Yahudi lobisinin tepkisini çekmişti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT