1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Sıfatıyla Esed’in Sözcülüğüne Soyunmak
Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Sıfatıyla Esed’in Sözcülüğüne Soyunmak

Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Sıfatıyla Esed’in Sözcülüğüne Soyunmak

Cumhuriyet’e konuşan emekli Albay Rafet Aslantaş’ın İdlib’deki gelişmelere ilişkin sözleri Esed rejiminin resmi açıklamalarının birebir aynısı!

24 Ağustos 2019 Cumartesi 10:00A+A-

Türkiye’deki Esed lobisinin sesi son dönemde daha ‘gür’ çıkmakta. Bilhassa emekli askerler arasında bu trendin dikkat çekici bir şekilde yükseldiği dikkat çekmekte. Esed rejimi patronu Rusya ile birlikte katliam dozunu artırdıkça adeta lobinin de daha bir heyecanla Esed yanlısı söylemlerine hız verdiği görülüyor. 

Anka Enstitüsü Stratejik Araştırmalar Merkezi Kurucu Başkanı sıfatıyla Cumhuriyet’e Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren emekli Albay Rafet Aslantaş da birebir Esed-Rusya tezlerini tekrarlamış. Esed çetesinin insanlıkdışı katliamlarını ‘başarılı operasyonlar’ olarak niteleyen emekli albay mücahitleri terörist, İdlib’i de terör merkezi olarak tanımlamaktan da çekinmemiş. Örtük biçimde Türkiye’yi yanlış yerde durmakla suçlayan emekli Albay Türkiye’nin izlediği siyaseti değiştirmesi gerektiğini söylüyor.

Cumhuriyet’in haberinin giriş bölümünü alıntılamakla yetiniyoruz:

4879-001.jpg

“…Aslantaş, Suriye’nin İdlib vilayetinde artan gerginliği ve Türkiye’nin izlemesi gereken politikayı Cumhuriyet’e değerlendirdi. Astana süreci kapsamında oluşturulan güvenlik bölgelerinden en kuzeydeki İdlib’in iç emniyet sorumluluğunun Türkiye’ye verildiğini anımsatan Aslantaş, Suriye’nin daha önce harekât bölgesini temizlemek için Şam’da ve Halep’te kendi açısından başarılı operasyonlar yaptığını, İdlib’e yapmak istediği operasyonun ise Türkiye’nin endişesinden dolayı geciktiğine dikkat çekti. 

Türkiye’nin, göç dalgası ve terör unsurları ile ilgili endişeleri olduğu için Astana sürecinin muhataplarınca istenen tepkiyi gösteremediğini belirten Aslantaş, “Gözlem noktalarının kurulması bu konuyu çözmedi. Halep’ten, Şam’dan temizlenen çok sayıda terörist ve radikal unsur İdlib’de yoğunlaştı. İdlib’in nüfusu 3 milyonu aştı. Burası bir uluslar-arası terör eğitim merkezine dönebilir, bu risk var. Ruslar ve Suriye bunu ortadan kaldırmak istiyor” ifadesini kullandı…”

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum