1. HABERLER

  2. HABER

  3. STK'lardan çağrı: Av. Nesip Yıldırım serbest bırakılsın
STK'lardan çağrı: Av. Nesip Yıldırım serbest bırakılsın

STK'lardan çağrı: Av. Nesip Yıldırım serbest bırakılsın

Diyarbakır'da sabah saatlerinde gözaltına alınan insan hakları savunucusu Nesip Yıldırım için STK'lar serbest bırakılsın çağrısında bulundu

11 Şubat 2022 Cuma 23:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mazlumder Diyarbakır Kurucu Şube Başkanı Avukat Nesip Yıldırım Cuma sabah saatlerinden beri gözaltında tutuluyor.

Uzun yıllardan beri Diyarbakır'da farklı sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve insan hakları savunucusu olarak bilinen Yıldırım, adresi bilinmesine ve kaçma şüphesi olmamasına rağmen illegal örgütere yapılan şafak operasyonları tavrıyla 06.40'ta evinden gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli sivil toplum kuruluşlarının da hakkında şahitlik ettiği Yıldırım'ı tanıyanlar kendisinin terörden hassaten de Fetullahçılıktan beri olduğunu beyan etmekte iken Yıldırım malesef yıllardır bir türlü bitmeyen ve dipsiz bir kuyu misali her eve giren FETÖ operasyonuna maruz kalmış durumda.

Açık İslami kimliği bilinen Yıldırım, bölgede yaşanan hukuksuzluklar karşısında yürüttüğü mücadele ile tanınmaktadır.

Diyarbakır ve civarında faaliyet gösteren bir İslami sivil toplum kuruluşu temsilcisinin maruz kaldığı bu hukuksuzluk yakından takip edilmekte ve FETÖ operasyonu adı altında yapılan bu hukuksuzluklarin durdurulması için acil çağrılar yapılmakta.

***

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin konuya ilişkin paylaşımı:

"https://twitter.com/ozgurderdbakir/status/1492234572452532225?s=20&t=b-tuQiGWpF5dJ2hRuhOZRYıllardır tanıdığımız, İnsan Hakları savunucusu ve Mazlum-Der ile müsemma Av. Nesip Yıldırım soyut ve temelsiz iddialarla gözaltına alınmıştır. Bu hukuksuzluğun son bulmasını ve Nesip Bey'in derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz!"

Malzumder Diyarbakır Şubesinin konuya ilişkin açıklaması:

"Mazlumder Diyarbakır Şube Eski Başkanlarımızdan  ve önceki dönem Genel Başkan yardımcımız Av. Nesip Yıldırım ve Diyarbakır Barosu üyesi üç kadın avukat bugün (11.02.2022) sabah saat 6.40 sıralarında evlerinde  yapılan aramadan sonra gözaltına alınmıştır. Diyarbakır ilinde avukatlık yapan, uzun zamandır İnsan Hakları Mücadelesi içinde olan, sivil toplum üyeleri tarafından tanınan Av. Nesip YıIdırım’ın sabah saatlerinde gözaltına alınması kabul edilemez bir durumdur. Adresleri bilinen ve çağrıldıklarında gidip ifade verebilecek kişilerin adeta sabah baskınları ile gözaltına alınması ve bu türden bir muameleye maruz bırakılması hukuken ve vicdanen kabul edilemez durumdur.Av.Nesip Yıldırım’ın ve gözaltında tutulan diğer kadın avukat arkadaşlarımızın bir an önce ifadelerinin alınıp işlemlerinin tamamlanarak serbest bırakılmasını beklemekteyiz.Sonra ki süreç için dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir'in açıklaması:

"Avukat Muhterem @nesipyildirim ‘ı İnsani ve İslami haklar temelinde sağlam bir mücadele zemini olan, dürüstlüğü ve nezaketiyle özgün bir kimliği olan değerli bir şahsiyet olarak biliriz."

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Diyarbakır Şube Başkanı Eşref Araç'ın açıklaması:

"İnsani ve İslami kimliğine, dürüstlüğüne, vefakarlığına şahit olduğum Av. @nesipyildirim arkadaşımıza yapılan muameleyi kınıyor, bir an evvel serbest bırakılmasını diliyorum."

Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen'in konuya ilişkin açıklaması:

"Avukat Muhterem @nesipyildirim ‘ı İnsani ve İslami haklar temelinde sağlam bir mücadele zemini olan, dürüstlüğü ve nezaketiyle özgün bir kimliği olan değerli bir şahsiyet olarak biliriz.."

İhvan-Der'in konuya ilişkin açıklaması:

"Mazlum Der Diyarbakır Şubesi Başkan yardımcısı Av. Nesip Yıldırım bu sabah ekiplerce gözaltına alınmıştır. Bölgede tanınan ve İslami hassasiyetine şahitlik ettiğimiz böyle kıymetli bir şahsiyetin şafak operasyonlarını andırır şekilde gözaltına alınması, "

Mazlumder Genel Merkezinin konuya ilişkin açıklaması:

"Diyarbakır Şubemizin Kurucu  Başkanı ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcımız olan Avukat Nesip Yıldırım, bu sabaha karşı evinde arama yapılarak gözaltına alınmıştır. Son derece soyut ve hukuk nazarında hiçbir anlam ifade etmeyecek iddialarla, mesleğiyle ilgili konuların suçlama sayılmasına varacak varsayımlarla yapılan soruşturma işlemleri hukuki olmaktan uzaktır. Yıllardır  bir insan hakları savunucusu ve bir hukuk insanı olduğuna şahitlik ettiğimiz Nesip Yıldırım’ın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz."

Özgür-Der Genel Merkezinin konuya ilişkin açıklaması:

"Yıllardır Diyarbakır’da STK’larda görev alan insan hakları savunucusu Av. Nesip Yıldırım şehir eşrafınca tanınması ve kaçma şüphesi olmamasına rağmen Cuma sabah 06.40’da evinden bir şafak operasyonu tavrıyla göz altına alındı. Bölgedeki STK’lar tarafından hakkında şahitlik edilen ve tanıyanları tarafından terör örgütü ya da Fetullahçı olmasının mümkün olmadığı beyan edilen Yıldırım’ın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerekiyor. İslami kimliğiyle tanınan Yıldırım Diyarbakır ve civarında uzun yıllardır insan hakları mücadelesi sürdürmektedir. 15 Temmuz sonrası çokça mağduriyete sebep olan FETÖ operasyonlarının hukuka ve insan onuruna uygun olarak yürütülmesi büyük önem arz ediyor."

HABERE YORUM KAT

10 Yorum