1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Statükocular: "Adının olmadığı yer kalmasın!"
Statükocular: "Adının olmadığı yer kalmasın!"

Statükocular: "Adının olmadığı yer kalmasın!"

Mustafa Kemal'in emaneti olarak lanse edilen her türlü alan hatta Türkiye'de yapılan her türlü eylemin 'onun mirasına ihanet' olduğu iddia edildi. Bu defa da Atatürk Orman Çifliği olarak bilinen alanın Millet Parkı adıyla yapılandırılması tepki çekti.

18 Ağustos 2022 Perşembe 09:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Atatürk Orman Çiftliği'nin adının değiştirilmesi planına Kemalist statükocu örgütler suç duyurusu ile karşı çıktı.

Ankara Orman İşletme Müdürlüğü, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde “Beştepe Millet Ormanı” ihalesine çıktı. Tarım-Orman İş Sendikası ise Ankara Orman İşletme Müdürlüğü ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü hakkında “işlemin yasalara aykırılığı” ve “Cumhuriyet değerlerine saldırı” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu. 

Cumhuriyet gazetesi tarafından haberleştirilen konuda yine "uzman isimlerin görüşlerine" yer verilerek şöyle denildi: "Atatürk’ün vasiyetine ihanet edilmiştir. Atatürk Orman Çiftliği işgal altındadır. Atatürk’ün mirasını korumak için her türlü yasal girişimin arkasında olacağız"

Adına Cumhuriyet denen, her türlü nobranlığı yürürlüğe koyduğu yasalar ile uygulayan, liderinin adını ve büstlerini memleketin her yerine yayarak onu dokunulmaz kılan, mahkemelerden idam kararları çıkartarak statükosunu kuvvetlendiren, modern yasalarına uymayanları aşağılayan, ezen ve öldürmek için hukuki mazeretler uyduran Kemalizm'in kendisine Türkiye'de biçtiği bu "ulvi" rolün sona ermediği hala kendisini 'milletin tek efendisi, yöneticisi' görmeye devam ettiği aksinin ise kabul edilmediği bir atmosferin var edilmeye çalışıldığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum