1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Standart & Cunta
Standart & Cunta

Standart & Cunta

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's darbe sonrası ekonomik sorunlar artmasına rağmen ülkenin kredi notunu CCC+'dan 'B-'ye yükseltti.

16 Kasım 2013 Cumartesi 06:15A+A-

Mısır'da darbe sonrasında ekonomik sorunlar giderek artarken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's şaşırtıcı bir karara imza attı. Standard & Poor's Mısır'ın kredi notunu 'CCC+'dan 'B-'ye yükseltti. S&P tarafından yapılan açıklamada, Mısır'daki yetkililerin ülkenin kısa vadeli mali ve dış finansman ihtiyaçlarının karşılanması için yeterli döviz finansmanını sağladığına dikkat çekildi. Açıklamada, 'Mısırlı yetkililer ülkenin siyasi ve ekonomik güçlükleri giderme yolundaki çalışmalarını sürdürürken, kreditörlerin de Mısır'a verdikleri desteklerinin orta vadede devam etmesini bekliyoruz' denildi.

SÜRÜKLENEN EKONOMİ

Mısır 'da ordunun yönetime el koymasının ardından oluşan istikrarsızlık, ekonominin gün geçtikçe kötüleşmesine sebep oluyor. Uzmanlar, Mısır'ın 2011'den bu yana ekonomik krizle boğuştuğunu ancak son zamanlarda ülkede içinden çıkılmaz bir durgunluğun hakim olduğu belirtiyor.

Mısır'da darbe sonrası ekonomi giderek kötüye giderken halkın yaşam şartları daha zorlaştı. Krize çare arayan Sisi yönetimi yüzde 5 faizle ülkeyi zorlayacak kredi arayışına girdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT