1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Srebrenitsa’daki Soykırımın 71 Kurbanı Daha Toprağa Verildi
Srebrenitsa’daki Soykırımın 71 Kurbanı Daha Toprağa Verildi

Srebrenitsa’daki Soykırımın 71 Kurbanı Daha Toprağa Verildi

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995 yılında gerçekleştirilen soykırımda hayatını kaybeden 71 kurbanın cenazesi, Potoçari Anıt Mezarlığı’nda defnedildi.

11 Temmuz 2017 Salı 16:27A+A-

Avrupa’da, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa’daki soykırımda katledilenlerden 71 kurbanın cenazesi, kılınan namazın ardından Potoçari Anıt Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katıldığı törende, bölge ülkelerinden siyasiler, din adamları, diplomatlar, uluslararası kurumların temsilcileri ve binlerce vatandaş yer aldı.

Heyetler, eski akümülatör fabrikasında yapılan anma töreninin ardından cenaze namazının kılınacağı Potoçari Anıt Mezarlığı’na gelerek soykırım anıtına çiçek bıraktı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ile TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç da anıta çiçek bıraktı.

Cenaze namazını kıldıran Bosna Hersek İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Husein Kavazoviç, soykırım kurbanları için dua etti.

Duaların ardından tek tek isimleri okunan 71 kurbanın cenazeleri, yakınları ve vatandaşlar tarafından gömülecekleri mezarlara taşınarak gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Potoçari Anıt Mezarlığı’na defnedilen kurbanların sayısı, bugünkü cenaze töreninin ardından 6 bin 575’e yükseldi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum