1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. SP Lideri Kamalak, Suriye'de Esed'le Görüştü
SP Lideri Kamalak, Suriyede Esedle Görüştü

SP Lideri Kamalak, Suriye'de Esed'le Görüştü

Suriye’yi ziyaret eden ve Esed’le görüşen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak: "Suriye büyük bir komployla karşı karşıya!"

07 Ocak 2012 Cumartesi 17:07A+A-

SP lideri Kamalak, Suriye'de yaşananları Baas rejiminin temsilcilerinden dinledi!

Suriye'de temaslarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve beraberindeki heyet Esed'le görüştü.

Görüşme sırasında Twitter'da görüşmeyi haber veren Kamalak, "Suriye Başkanlık Sarayında Beşar Esed'le görüşmemiz devam ediyor. kendisine, ‘Mazlumların ve gariplerin sahibi Cenab-ı Allah'tır.’ diyoruz." dedi.

Görüşmede Kamalak, Esed'e dün Şam'da meydana gelen patlama ve sonrasında yaşanan can kayıplarından duydukları üzüntüyü dile getirdi. Suriye resmi haberinde yer alan habere göre; Kamalak, ayrıca Suriye'ye yönelik her türlü dış müdahaleye karşı olduklarını ifade etti. SP lideri, iki ülke arasındaki ilişkilerin eskiden olduğu gibi iyi seviyeye çıkarılmasını umduğunu söyledi.

kamalak-esad.jpg

Suriye lideri Esed ise Türkiye ve Suriye halkları arasında derin bağların bulunduğunu ifade ederek, "İki halk arasında kökleri derine uzanan ilişkiler var. Bu ilişkilere hiç kimse olumsuz etki edemez. Çünkü bu ilişkiler kardeşlik bağlarıyla bağlı." ifadelerini kullandı.

Kamalak'ın görüşmenin detaylarına ilişkin Şam'da kaldığı otelde bir açıklama yapması bekleniyor.

“Büyük Bir Komplo ile Karşı Karşıya!”

Saadet Partisi heyeti, Esed’le görüşmeden önce birtakım ziyaretlerde bulundu.

Dünya Televizyonu'nun haberine göre Suriye'deki temasları sırasında Cuma namazını Emevi Camii'nde kılan Mustafa Kamalak ve heyeti, namaz sonrasında Ramazan el Buti'yle bir araya geldi. Görüşmede Kamalak, Saadet Partisi'nin komploya karşı Suriye'nin yanında yer aldığını, Türkiye'ye Suriye gerçekliğini anlatacaklarını söyledi.

saadet-partisi-sp-mustafa-kamalak-suriye-sam-ramazan-el-buti.jpg

Saadet Partisi heyetine Suriye'de yaşanan olaylar hakkında bilgi veren el Buti, Suriye halkıyla Türkiye halkı arasındaki güçlü bağların gerilemeyeceğini ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim tarafından da kabul edildi. Heyetler arası görüşme sırasında Muallim, Türkiye'nin Suriye'deki istikrar ve güvenliğine karşı olumsuz rol oynadığını söyledi.

saadet-partisi-sp-mustafa-kamalak-suriye-sam02.jpg

Kamalak başkanlığındaki Saadet heyeti daha sonra Cumhurbaşkanı danışmanı Nacah El Attar'la görüştü. Attar görüşmede "Hiçbir kriz, Suriye halkıyla Türkiye halkı arasındaki bağları koparamayacaktır" dedi.

İsrahaber’de yer alan habere göre Kamalak ise Suriye'nin bugün içinde bulunduğu durumun geçici olduğunu belirterek AK Parti'nin Suriye'ye karşı duruşunun Suriye halkının iradesini yansıtmadığını kaydetti.

Suriye'nin içişlerine karışılmaması gerektiğini savunan Kamalak, Suriye liderliğinin gerçekleştirdiği reformlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normal mecrasına dönmesi temennisinde bulundu.

saadet-partisi-sp-mustafa-kamalak-suriye-sam03.jpg

İslam ülkelerinin kendi zenginliklerini ve haklarını koruyabilmesi için birleşmeleri gerektiğini vurgulayan Kamalak, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye'yi batının kucağına atmasını ve NATO'nun füze savunma sistemini kurmasını reddediyoruz. Çünkü bu siyaset, İslam ülkelerinin değil batının çıkarınadır" dedi.

Kamalak başkanlığındaki heyet daha sonra Suriye Müftüsü Ahmed Hassun'la bir araya geldi. Görüşme sırasında Kamalak "Suriye'yi hedef alan komplo, tüm bölgeyi hedef almaktadır" dedi. Türkiye'ye dönüşünden sonra Suriye'yi hedef alan Amerikan oyununun deşifresi için çalışacaklarını söyledi.

Saadet Partisi heyetine Suriye'deki temasları sırasında Şam Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Yuva'nın rehberlik yaptığı öğrenildi.

Ziyaret boyunca Suriye yönetiminden ve Baas rejimine bağlı isimlerle görüşen SP heyetinin, katledilen binlerce Müslüman ve kaybedilen on binlerle ilgili herhangi bir şey söylememesi Suriye’deki katliamlara tepki gösteren tüm insanları üzecek gibi.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

24 Yorum