1. HABERLER

  2. HABER

  3. SP: AYM’nin CHP Kararı Çifte Standart
SP: AYM’nin CHP Kararı Çifte Standart

SP: AYM’nin CHP Kararı Çifte Standart

AYM’nin CHP’ye yönelik verdiği kararın adil olmadığını savunan SP, mahkemenin CHP’ye farklı RP’ye farklı karar verdiğini ifade etti.

22 Eylül 2012 Cumartesi 04:12A+A-

Anayasa Mahkemesi CHP’nin usulsüz harcadığı 2 milyon 691 bin liralık harcamanın hazineye ödenmesine karar verdi. Refah Partisi’nin benzer iddialardan dolayı yargılandığını ve mahkeme tarafından kapatıldığını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, haksızlığa dikkat çekti.

AYM’nin CHP’ye yönelik verdiği kararın adil olmadığını savunan Yalman, mahkemenin aynı konuyla ilgili CHP’ye farklı RP’ye farklı karar verdiğini ifade etti. Yalman, “RP’ye hesaplarda usulsüzlük olduğu gerekçesi ile kapatma kararı vermişlerdi. Şimdi yine farklı bir siyasi partinin hesaplarında usulsüzlük var ve bu partinin kapatılması bile gündemde değil” diye konuştu.

RP’nin 1996 yılında yapılan denetimlerde hesaplarında eksik bulunmayan tek siyasi parti olduğunu ve bunun AYM tarafından onaylandığına dikkat çeken Yalman, “Buna rağmen yine de RP’ye zarar vermek için hesaplarımızı didik didik incelediler. İl ve ilçe teşkilatlarımızın hesaplarını incelediler. Sonunda ise düzmece raporlarla, hesaplarımızda usulsüzlük iddiası ortaya çıkardılar ve partimizi kapattılar” şeklinde konuştu.

CHP’ye verilen cezanın RP’ye haksızlık yapıldığını kanıtladığını öne süren Yalman, “Mahkeme aynı olayla ilgili her iki siyasi partiye de farklı cezalar veriyor. RP’nin usulsüzlük yaptığı iddialarının düzmece olduğu raporlarla ortaya çıkartılmasına rağmen, partiye kapatma kararı verildi. Birçok partilimiz hapis cezasına çarptırıldı. Bunu yapanların Refah Partililerden özür dilemelerini bekliyoruz” dedi.

Şükrü Macun / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT