1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sözde Basın Kuruluşları Suskun!
Sözde Basın Kuruluşları Suskun!

Sözde Basın Kuruluşları Suskun!

Türkiye’deki bazı basın örgütlerinin 34 Türkiyeli gazetecinin İsrail’in elinde esir tutulmasına sessiz kalması dikkat çekiyor.

02 Haziran 2010 Çarşamba 00:20A+A-

Ergenekon ile ilgili gelişmelerde alelacele açıklamalar yapan TGC ve illegal Basın Konseyi, Türkiyeli gazetecilerin esir tutulmasını kınayan bir açıklama yapmadılar.

İsrail'in yardım gemilerini durdurması Türkiye ve dünya genelinde protesto edilirken gemidekilerin hayatıyla ilgili endişeli bekleyiş de sürüyor. İsrail'in tutumu uluslararası örgütlerce kınanırken Türkiye'deki bazı gazeteci örgütlerinin duruma sessiz kalması dikkat çekiyor. Gazze'ye yardım filosunda İsrail baskınına uğrayan 63 gazeteci bulunuyor. 34'ü Türkiyeli olan gazetecilerden hafif yaralıların da bulunduğu belirtiliyor. Gemiye yapılan baskından sonra hiçbir şekilde haber alınamayan diğer yolcuların yanından koparılarak İsrail'in Hayfa limanına götürüldüğü belirtilen gazetecilerin, gemiden ayrılmadıkları ve askerlerin gözetiminde tutulduğu kaydedildi.

Türkiye'deki gazeteci kuruluşlarının ise duruma sessiz kalması dikkat çekiyor. Hemen her gelişme karşısında açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, illegal Basın Konseyi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi kuruluşların bölgedeki 34 Türkiyeli gazeteci için herhangi bir girişimde bulunmaması 'İsrail yanlısı tutum' olarak değerlendiriliyor. Bölgedeki gazetecilerin serbest bırakılmasına yönelik herhangi bir girişimde bulunmayan sözde basın kuruluşları konuyla ilgili henüz açıklama da yapmadılar. 

HABERE YORUM KAT