1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Söz söyleme mecburiyeti” faşizmi!
“Söz söyleme mecburiyeti” faşizmi!

“Söz söyleme mecburiyeti” faşizmi!

Sol-seküler cenahta kanaat bildirmeyen hain kabul ediliyor…

09 Mayıs 2023 Salı 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçimler öncesinde muhalefetin estirdiği hava söz ve eylem özgürlüğünün hakimiyetini tesis yönünde. Ancak seküler çevrelerde Kemal Kılıçdaroğlu’na açıktan destek vermeyen isimler dahi hedef gösteriliyor. Buradaki tutarsızlığı eleştiren bir kişi bile yok! Herkes Kılıçdaroğlu'nu desteklemek zorunda...

İsteniyor ki herkes biat ettiğini göstersin ve tarafını belli etsin. T24’ün haberine göre Tuna Kiremitçi bu iş için ihbara başlamış bile.  Tuna Kiremitçi, Hakan Günday, Şener Şen, Yavuz Turgul, Nil Karaibrahimgil, Teoman, Zerrin Tekindor, Beyazıt Öztürk için "Her adımlarında pop kültürün full desteğini almalarına rağmen, hayatlarını etliye sütlüye karışmamak ve hiçbir risk almamak üzerine kurmuşlardır." sözleriyle bu isimleri bir yerlere şikayet ediyor…

Kiremitçi Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getiriyor:

"Aman abi, suya-sabuna dokunmayalım' diyen bir sanatçı tipi vardır: Mesela yazar Hakan Günday öyledir. Sonra Şener Şen, Yavuz Turgul, Nil Karaibrahimgil, Teoman, Zerrin Tekindor, Beyazıt Öztürk... Hepsinin cukkalı birer dahi olmasına ve her adımlarında pop kültürün full desteğini almalarına rağmen, hayatlarını etliye sütlüye karışmamak ve hiçbir risk almamak üzerine kurmuşlardır. Hiçbir konuda fikirleri yoktur sanki. Belki de bir bildikleri vardır. Belki faşizme kalbiyle direnmiş Stefan Zweig'in vardır onlara söyleyeceği bir şey. Kim bilir?

İnsanların kanaatlerini dile getirmekten çekinmeleri oldukça kötü bir şeydir. Ancak Barthes’e göre asıl faşizm “konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir."  Kiremitçi “neden konuşmuyorsunuz?” diye feveran ederken iklim değişikliğinden bahsetmiyor. İhbar ettiği isimlerin Kılıçdaroğlu’na açık desteklerini dile getirmelerini istiyor. Peki, kamuoyu önünde ifade etmezlerse ne olacak?

Herhalde engizisyon kurulacak ve hesap vakti gelecek. Vaat edilen bahar da böyle bir şey olsa gerek… Geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum