1. HABERLER

  2. HABER

  3. Soylu'dan AK Parti'ye Katılım Açıklaması
Soyludan AK Partiye Katılım Açıklaması

Soylu'dan AK Parti'ye Katılım Açıklaması

AK Parti'ye katılacağı iddia edilen isimlerden olan Süleyman Soylu ne dedi? Numan Kurtulmuş için AK Partililer ne diyor?

14 Temmuz 2012 Cumartesi 12:41A+A-

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu Muğla Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soylu, bir gazetecinin AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddialara ilişkin sorusuna ''Bu süreçte ismimizin nasıl değerlendirildiğini bilmiyorum. Bir siyasi partinin toplantısında, tafsilatını bilmediğim bir değerlendirme olmuş. Ama bir insanın hakkında iyi bir değerlendirme yapılması herhalde kötü bir şey değildir'' şeklinde cevap verdi.

Demokrat Parti Genel Başkanlığı'nı bıraktığı günden bu yana parti siyaseti yapmama konusunda iradesi olduğunu dile getiren Soylu, sadece referandum sürecinde çalıştığını anlattı.

İsminin kamuoyunda gündeme gelmesi sonrasında, ''Acaba ne olacak, bilmiyorum'' demesinin doğru olmadığına işaret eden Soylu, ''Böyle davranmak da sahici bir davranış olmaz. Benim derdim Türkiye'nin demokratikleşmesi, çünkü demokratikleştikçe zenginleşeceğine ve dünyada rekabet edeceğine inanıyorum'' dedi.

'Kurtulmuş partide bir sıkıntı yaratmaz!'

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş’un parti içinde bir “sıkıntı” yaratmayacağını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da, “AK Parti bunu bir oy hesabıyla yapmaz. Sayın Kurtulmuş’un partimize katılması bence önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bekir Bozdağ’ın A Haber’deki programda gazeteci Sevilay Yükselir’in sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

-Mesela Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olacağı ve yerine Kurtulmuş’u getireceği en çok konuşulan senaryo, Kurtulmuş Başbakan olacak mı?

Bozdağ: Bu tür senaryoların konuşulması normal bir durumdur. Biz bunları engelleyemeyiz. Ama şunu söyleyeyim Ak Parti içinde geçmişten bugüne bir çok partiden arkadaşlar siyaset yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bunlardan hiç biri bir hesap üzerine siyaset yapmadı. Bizim partide hesaplı bir siyaset söz konusu olamaz. Çünkü AK Parti bugüne kadar bütün hesapları boz boza geldi. Herkes çok hesap yaptı. Ama biz bütün hesapları bozduk.

-Ama ben soruma cevap alamadım. Başkanın cumhurbaşkanlığına doğru yol olması sürecinde Sayın Kurtulmuş Başbakanlığa getirilebilir mi? Bu durumda Ak Parti içinde sıkıntı oluşur mu?

Bozdağ: Henüz şimdiden bu konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunmayı ben kendi adıma doğru bulmuyorum. 

HABERE YORUM KAT