1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. "Soykırım Yapan Esed Bitirilmeden Çözüm Olmaz"
"Soykırım Yapan Esed Bitirilmeden Çözüm Olmaz"

"Soykırım Yapan Esed Bitirilmeden Çözüm Olmaz"

Katar Emiri Tamim Bin Hamad El Tani, Amerikan New York Times Gazetesine ‘Katar’ın ABD’ye mesajı’ başlığıyla bir makale yazdı.

24 Şubat 2015 Salı 16:19A+A-

Üç gün sürecek resmi temaslar için bugün ABD’ye giden Katar Emiri, Obama ile bir araya gelerek bölgesel meseleleri masaya yatıracak.

Katar Emiri Tamim Bin Hamad El Tani, görüşme öncesinde Amerikan New York Times Gazetesine ‘Katar’ın ABD’ye mesajı’ başlığıyla bir makale yazdı.

'Sorun İslam değil ümitsizlik'

Batı ülkelerinde birçok kesimin terörizmin sorumlusu olarak İslam’ı gördüğünün farkında olduğunu belirten Emir bu yaklaşımla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ancak bir Müslüman olarak, sorunun İslam değil ümitsizlik olduğunu söyleyebilirim. Suriye ve Filistin’deki mülteci kamplarında, savaşın devam ettiği Suriye, Irak, Yemen, Libya ve Gazze topraklarında bolca görebileceğiniz türden bir ümitsizlik. Avrupa’nın ve hatta ABD’nin büyük kentlerindeki yoksul mahallelerinde gördüğümüz bir ümitsizlik. Ve bizler şidet akımının önüne geçmek istiyorsak, ülke ya da din ayrımı olmayan bu ümitsizliğe dikkatimizi vermeliyiz" dedi.

'Diktatörler varlığını sürdürdü'

Emir El Tani, şiddetle mücadelenin önemli sebebleri arasında Ortadoğu’daki diktatörlüklerin varlığını sürdürmesine neden olduğuna şu sözlerle vurgu yaptı:

"Aşırılığa karşı mücadele yalnızca, bölge halkları bizim Beşşar Esed gibi halkına karşı soykırım yapan zorba diktatörleri bitirmeye odaklandığımıza ikna olursa başarılı olabilir. Ancak bunu yapma sorumluluğu sadece ABD’ye ait olmamalıdır. Arap ülkeleri de Suriye’de siyasi bir çözüme ulaşmak için birlikte çalışmalıdır."

'Arap gençleri umudunu koruyor'

Emir El Tani, Arap Baharı ile Ortadoğu’da ortaya çıkan beklentilerle ilgili de şu mesajı verdi:

"Geride bıraktığımız üç yıl boyunca uluslararası toplum, Arap dünyasındaki gençlerin özgürlük, adalet ve ekonomik güvenlik konusundaki beklentileri karşısında kayıtsız kaldı. Bu beklentiler kibirli güç politikalarının gölgesinde kaldı. Ancak şiddetin ve baskının getirdiği kötümserliğe rağmen, Arap gençleri daha iyi bir gelecek konusunda kararlı ve inançlıdır. Onlar insan onuruna saygı duyulan ve adaletin gerçek olduğu bir Ortadoğu için umutlanmayı sürdürecekler. Ancak biz harekete geçip onların güvenini kazanmaz ve Arap Baharı’nda uğruna mücadele verdikleri değerlere bağlılığımızı belirtmezsek, umutlar fazla sürmeyecektir."

New York Times

HABERE YORUM KAT