1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şovenist söylemleri eleştirmek de hapis sebebi!
Şovenist söylemleri eleştirmek de hapis sebebi!

Şovenist söylemleri eleştirmek de hapis sebebi!

Suriyeli ünlü oyuncu Abbas Nuri Şam radyosunda rejim aleyhine konuştuğu için tutuklandı. Filistin üzerinden şovenist söylemlerde bulunan rejimin içerden gelen eleştirilere dahi tahammül edemediği görülüyor.

30 Ocak 2022 Pazar 10:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeli oyuncu Abbas Nuri, rejime yakın Şam radyosunda Esed rejiminin yüksek ölçekli tutarsız iddialarını eleştirdi. Suriyeli gazeteci Halid Abdo’nun aktardığına göre Nuri, rejimin memur maaşları üzerine yaptığı kıyaslamanın ardından dile getirdiği eleştiriler nedeniyle gözaltına alındı.

Abbas Nuri Şam radyosuna verdiği röportajda, Filistin'i kurtarmaktan bahsediyorlar ama işgal altındaki Filistinlilerin durumu bizden on kat iyi. Askerler iktidara gelince Suriye’de demokrasi öldü.” dedi. Bu sözlerin ardından rejim güçleri tarafından tutuklanan Abbas Nuri’nin akıbeti bilinmiyor.

Suriye’de milyonlarca Müslümanı katleden rejimin geçtiğimiz günlerde “af kararı” çıkardığı ancak tamamıyla siyasi propaganda amacı güttüğü belirtiliyordu. Esed rejiminin İran propagandalarına benzer ifadeler ile Filistin üzerinden toplumlara mesaj vermesi dikkate alınmadığı gibi eleştiriliyor.

Oyuncu Abbas Nuri’nin de Esed rejimi tarafından rejime eleştiri getirdiği için gözaltına alınması rejimin güvenilmez yapısını göstermesi açısından oldukça önemli bir örneklik teşkil ediyor.  

 

abbas-nuri-halid-abdo.jpg

HABERE YORUM KAT