1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Sosyal medyadan yaptığı yardım hayatını nasıl değiştirdi?
Sosyal medyadan yaptığı yardım hayatını nasıl değiştirdi?

Sosyal medyadan yaptığı yardım hayatını nasıl değiştirdi?

Suriyeli mültecilere yaptığı yardım sebebiyle mağdur edilen Berivan Ateş’i Adem Özköse konuk etti.

17 Haziran 2021 Perşembe 14:21A+A-

HAKSÖZ HABER

2019 senesinde evine şafak operasyonu düzenlenen Berivan Ateş’in suçu Suriyeli mültecilere yardım etmek…

Diyarbakır’da yaşayan Ateş evli ve bir çocuk annesi. Aynı zamanda Dicle Üniversitesi’nde öğrencilik hayatına devam eden Berivan Ateş 2017 senesinde Ziraat Bankası'na ait bir IBAN numarasına bir miktar para yolladı.

Sosyal medyada gördüğü yardım organizasyonuna Suriye’de yaşanan katliamlar karşısında hassasiyet göstererek yardım parası yollayan Ateş’e yapılan itham “teröre finansman sağlamak” suçlaması!

Bir çocuk annesi olan Berivan Ateş önce 9 gün gözaltında tutuldu. Yaşadıklarının psikolojik ve ekonomik etkilerini henüz atlatamamışken şimdi de 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Suriye’de rejim ve işbirlikçilerinin mağdur ettiği binlerce insana elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan binlerce insandan birisi olan Berivan Ateş, terörü desteklemekle suçlanıyor. Bu suçlamanın bizzat kendisi bile insanların kendilerinden önce ihtiyaç sahiplerini düşünmelerini engelleme riskini taşımaktadır!

Halbuki insanın insana muhtaç olduğu bugün pekala evrensel bir kaide olarak görülebilir. Devlet yetkililerinin yardım ve infak gibi en önemli insani hasletleri suç kapsamına alacak adımlardan kaçınmaları gerekmektedir. Çerçevesi çok sağlam bir şekilde belirlenmiş yasalar ve düzenlemeler eliyle işletilmesi gereken bu süreç Berivan Ateş örneğinde görüldüğü üzere hukuk trajedisi doğurmaktadır!

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da yaşanan hadise de Haksöz Haber’de gündem edilmişti. 6415 gibi sağlam bir zemine oturmayan düzenlemeler sorunu çözmek bir yana daha da derinleştirmektedir! Yetkililerin yapması gereken yardımseverleri korumak olması gerekirken atılan bu adımlar oldukça problemli bir durumu gözler önüne seriyor!

Adem Özköse de sorumlu gazetecilik örneği olarak mağdur Berivan Ateş’i Sınırısız programına konuk etti:

HABERE YORUM KAT

2 Yorum