1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Soruşturmaya göre KPSS'de üç soru aynı 10 soru benzer!
Soruşturmaya göre KPSS'de üç soru aynı 10 soru benzer!

Soruşturmaya göre KPSS'de üç soru aynı 10 soru benzer!

KPSS'de soruların çalındığı iddiası ve sosyal medyada yayınlanması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında incelenen Yediiklim Yayınevi'ne ait kitapçıklara göre KPSS sorularından üçü birebir benzer çıktı.

06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Kamu Personel Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) sızıntı iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “sahtecilik”, “kamu aleyhine dolandırıcılık” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından Soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Yediiklim Yayınevi’ne ait 2 adrese yapılan baskında el konan dijital materyaller incelemeye alındı.

KPSS soruşturması devam ederken Yediiklim Yayınevi'ne ait ele geçirilen kitapçıklara göre 13 soruda benzerlik olduğu ortaya çıktı. 

Yayınevinin deposunda bulunan eski soru ve deneme kitapçıklarından da birer örnek alınarak geriye dönük de inceleme yürütüldüğü bildirildi. Savcılık alınan soru kitapçıklarına ilişkin bilirkişi görevlendirdi. Yapılan ilk incelemelerde, 3 sorunun birebir aynı olduğu belirlendi. Bu soruların cevap şıklarının örtüştüğü de ortaya çıkarılırken, 10 sorunun ise benzerlik gösterdiği kaydedildi. Tespit edilen bu durumun tesadüf mü yoksa bir sızıntıdan mı kaynaklandığına ilişkin incelemenin halen devam ettiği bildirildi.

Devlet Denetleme Kurulu’nun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma için iki ayrı dosya açıldığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre, Memur Suçları Soruşturma Bürosu, ÖSYM çalışanları ve yöneticilerine yönelik şikâyetler için ayrı bir dosya açtı. Yediiklim Yayınevi ve çalışanlarına yönelik soruşturmanın ise Müracaat ve Suçüstü Savcılığı’nca yürütüldüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında, hem ÖSYM çalışanları hem de Yediiklim Yayınevi çalışanlarının e-postaları, HTS kayıtları ve para hareketlerinin incelendiği belirtildi. Elde edilecek deliller doğrultusunda, soruşturmanın hangi büro tarafından yürütüleceği netlik kazanacak.

Soruların ÖSYM'den nasıl alındığı merak edilirken, soruların yayınevlerine ait dershanelerin öğrencileri tarafından sınav öncesinde öğrenildiği iddia edildi. 

Devlet Denetleme Kurumu'nun soruşturmasına gözlerin çevrildiği atmosferde, şeffaf bir şekilde yürütülmesi beklenen soruşturmanın sonucu merak ediliyor. 

Öte yandan ÖSYM iptal edilen KPSS oturumlarının yenilerinin ne zaman yapılacağına dair 17 Eylül'de duyuru yapılacağını açıkladı.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum