1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Soruşturmada gelişme yok ancak sınava başvurular için süre uzatıldı
Soruşturmada gelişme yok ancak sınava başvurular için süre uzatıldı

Soruşturmada gelişme yok ancak sınava başvurular için süre uzatıldı

ÖSYM'den yapılan açıklamada KPSS ön lisans sınavının başvurularının uzatıldığı belirtildi. Öte yandan sınav sorularının çalındığı ve kopya çekildiği iddialarına dair soruşturmaya dair herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor!

15 Ağustos 2022 Pazartesi 21:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen KPSS sınavının sorularının Yediiklim Yayınevi'nin sorularıyla aynı olması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile soruşturma başlatılmıştı.

Basına sadece '3 sorunun aynı, 10 sorunun benzer' çıktığı ve 'KPSS soru havuzu tamamen silinecek' bilgisi verilen soruşturmanın üzerinden bir haftadan fazla bir zaman geçmesine rağmen ilk günlerde elde edilen veriler haricinde hiçbir veri paylaşılmaması dikkat çekiyor.  

Kopya skandalının ardından iptal edilen sınav eylül ayında yeniden yapılması yönünde kararlaştırılmıştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi de 2022 KPSS ön lisans başvurularının 16 Ağustos günü saat 23.59'a kadar uzatıldığını duyururken, kopya skandalı ile çalkalanan sınavın soruşturmasına dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, "03-15 Ağustos 2022 tarihleri olarak duyurulan 2022-KPSS Ön Lisans başvuru günleri, 16 Ağustos 2022 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir" denildi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT